EJOBS: IT-ul continuă să fie unul dintre cele mai dorite domenii pentru reconversie profesională

0
98

La doi ani de la lansarea proiectului CodersLab, un proiect cu finanţare europeană de reconversie profesională în IT, 654 de persoane au urmat cursurile de specializare în JavaScript şi Manual Tester, iar 557 au absolvit şi sunt acum pregătiţi să intre pe piaţa muncii din IT. 87 de persoane şi-au schimbat deja locul de muncă în acest sens. “Am avut 10.089 de aplicanţi la program şi, dintre aceştia, 717 persoane au fost selectate în grupul ţintă. Practic, a fost un program destinat în special persoanelor cu un nivel scăzut de calificare, dar care îşi doreau să dobândească abilităţile necesare angajării într-o industrie care promite oportunităţi de dezvoltare profesională. Vorbim despre persoane cu vârsta cuprinsă între 25 şi 65 de ani, din orice judeţ al ţării, cu excepţia Capitalei şi judeţului Ilfov, cu cel puţin 8 clase absolvite, care în momentul accesării programului aveau deja un loc de muncă, dar doreau să facă o schimbare”, spune Ingrid Moldoveanu, Project Manager în cadrul CodersLab România.

Cursanţii au avut de ales între cursurile de Programator Java Script, unde au învăţat cum să dezvolte interfeţe pentru aplicaţii web sau mobile şi Manual Tester, unde au învăţat să recunoască defectele unui produs web sau soft. Sesiunile de învăţare s-au desfăşurat de luni până vineri, seara, în intervalul 18.00-21.00.

Proiectul a fost demarat pe 17 februarie 2021 şi se încheie pe 16 februarie 2023 şi a fost finanţat prin Fondul Social European, Programul Capital Uman, cu suma de 4,726.987.21 milioane de lei. “Practic, obiectivul său a fost creşterea participării la programe de formare profesională continuă, corelate cu nevoile pieţei muncii în regiuni mai puţin dezvoltate. Fiind vorba despre un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin programul operaţional Capital Uman, cursurile au fost 100% gratuite pentru participanţi”, explică Ingrid Moldoveanu.

Source