Electrica anunţă finalizarea achiziţiei companiei care dezvoltă proiectul fotovoltaic ‘Vulturu’

0
76

Electrica a finalizat achiziţia companiei de proiect Green Energy Consultancy & Investments S.R.L., deţinută integral de vânzători, care are ca obiect principal de activitate producţia de energie din surse fotovoltaice, prin intermediul proiectului “Vulturu”, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Green Energy Consultancy & Investments S.R.L. dezvoltă proiectul fotovoltaic “Vulturu”, cu o capacitate instalată de 12 MWp DC (putere peak la nivelul panourilor) şi 9,75 MW AC (putere evacuabilă în reţea), situat în zona comunei Vulturu, judeţul Vrancea. Proiectul se află în faza “ready-to-build”.

Preţul final a fost determinat prin ajustarea preţului total estimat în funcţie de capacitatea de producţie autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual.

“În linie cu obiectivele strategice asumate la nivelul Grupului Electrica, astăzi am încheiat o nouă etapă a proiectului fotovoltaic din zona comunei Vulturu, judetul Vrancea, care ne aduce mai aproape de dezideratul nostru din zona de producţie a energiei electrice. Considerăm că acest demers este cu atât mai important în contextul evoluţiei pieţei de energie şi ne dorim astfel să ne consolidăm în continuare poziţia în domeniul producţiei de energie electrică din surse regenerabile”, a declarat Alexandru Chiriţă, Director General Electrica.

Tranzacţia se încadrează în strategia Grupului Electrica stabilită pentru perioada 2019-2023, în care se are în vedere şi extinderea pe lanţul valoric al energiei electrice, în special în zona de producţie a energiei electrice din surse regenerabile.

Electrica a informat piaţa de capital în data de 6 iulie 2022 asupra semnării contractului de vânzare-cumpărare a 100% din părţile sociale ale companiei Green Energy Consultancy & Investments S.R.L., se menţionează în comunicat.

Source