Electrolux continuă demersurile de promovare a educaţiei alimentare sustenabile în şcolile din România prin derularea programului Food Heroes

0
116

În decursul anului 2022, Electrolux împreună cu AIESEC au desfăşurat în şcolile din România programul Food Heroes, prin care şi-au propus să ofere elevilor noţiuni teoretice şi practice despre ce înseamnă un consum responsabil de alimente, cum îşi pot organiza un meniu alimentar echilibrat şi cum pot evita risipa alimentară.

Anul acesta, au fost susţinute 70 de lecţii la care au participat peste 1800 de elevi, de aproape 4 ori mai mulţi decât la prima ediţie. Atelierele au fost completate de o serie de demo cooking-uri, susţinute de doi Chefi parteneri Electrolux – Chef Liviu Lambrino şi Chef Paul Siserman.

Potrivit unui studiu publicat de Organizaţia Naţiunilor Unite, industria alimentară este în prezent responsabilă pentru 22% din emisiile de gaze cu efect de seră. Unul dintre obiectivele la nivel grupului Electrolux este de a face din alimentaţia sustenabilă alegerea preferată a consumatorilor, iar un prim demers important în această direcţie este educarea consumatorilor cu privire la alegerile alimentare şi a modului cum pot reduce risipa alimentară în propriile locuinţe. Programul Food Heroes este o iniţiativă educaţională dezvoltată la nivel global de Fundaţia Electrolux împreună cu AIESEC, care îşi propune să le ofere copiilor un ghid practic de cum pot adopta mai multe obiceiuri alimentare sănătoase benefice pentru organism, dar în acelaşi timp prietenoase cu mediul înconjurător.

Anul acesta, la nivel local, programul a fost implementat în 8 şcoli din patru oraşe – Bucureşti, Sibiu, Galaţi şi Oradea. Pe parcursul a 11 săptămâni, au fost organizate 70 de ateliere care au fost susţinute de peste 40 de tineri voluntari din AIESEC România la care s-au alăturat şi reprezentanţi Electrolux România. Sesiunile de ateliere au fost completate şi de o serie de demo cooking-uri susţinute de Chef Liviu Lambrino şi Paul Siserman, care le-au oferit elevilor idei de cum pot pregăti o gustare sănătoasă cu fructe şi legume. În urma acestor sesiuni, peste 1800 de elevi au devenit eroii alimentaţiei.

Durata unui atelier a fost de 60 de minute, iar pe parcursul acestuia, elevii cu vârste cuprinse între 8 şi 17 ani au avut parte de lecţii practice şi teoretice. La finalul acestor ateliere, copiii au primit o diplomă de participare “Sunt un Erou al alimentaţiei”.

“Creşterea gradului de educare şi informare a consumatorilor cu privire la risipa alimentară reprezintă unul dintre angajamentele setate la nivelul grupului şi pe care îl susţinem şi pe plan local printr-o serie de parteneriate strategice pe termen lung. Programul Food Heroes este un exemplu de bună practică care se adresează noilor generaţii de consumatori, care au o putere extraordinară de a schimba lucrurile şi de a contribui în mod real la bunăstarea Planetei prin fiecare obicei sustenabil pe care îl adoptă. Suntem entuziasmaţi de rezultatele obţinute la ediţia din 2022 şi suntem convinşi că parteneriatul cu AIESEC se va extinde şi pe viitor”, a declarat Teodora Juravle, Marketing Director Electrolux România.

“Am fost familiară cu proiectul încă de când am fost una dintre persoanele care facilita lecţia, acum un an, unde am discutat cu elevi de clasa a XI-a despre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă şi cum putem avea un stil de viaţă mai sustenabil. După toate discuţiile avute cu ei, mă gândeam cât de mult mi-ar fi plăcut să îmi fie predate şi mie, în liceu, subiecte asemănătoare. Plănuim să ajungem la cât mai mulţi tineri prin proiectul acesta, şi să promovăm masiv Obiectivele de Dezvoltare Durabilă tinerilor din România, cred că este mare nevoie să ne implicăm activ în atingerea lor”, a spus Diana Stanciu, membru AIESEC România.

Programul Food Heroes este o iniţiativă sustenabilă lansată în 2018 de Fundaţia Electrolux, la nivel mondial, şi îşi propune să contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă pentru 2030 ale ONU.

Source