Elevii unor licee din Timișoara, obligați să facă ore online din cauza frigului din clase. Anunțul făcut de unul dintre viceprimarii orașului

0
170

Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 07:43

0 citiri

Elevii Colegiul „Henri Coandă” din Timișoara sunt obligați să facă ore online din cauza frigului din clase, a anunțat viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău, pe Facebook.

„Am convenit cu doamna directoare că așa este cel mai bine pentru sănătatea și siguranța elevilor și a cadrelor didactice. Ani de zile, elevii de la Coandă și din alte școli, bolnavii din secții ale spitalelor timișorene au fost ca prioritate, mult după asfaltarea drumurilor. Politic, era mai convenabil să faci lucrări rapide și după câteva luni să poți să tai panglica”, a anunțat Lațcău.

Viceprimarul susține că de vină pentru situația existentă este „greaua moștenire”.

„Acum, în situație de criză energetică vedem costurile politicii în care, an după an, Primăria a ignorat sistemul de educație și pe cel medical. Clădiri praf, geamuri vechi, calorifere colmatate, instalația de încălzire veche de decenii, lipsa izolației termice. Nici vorbă de investiții în panouri solare sau alte măsuri de eficientizare energetică și modernizare. Colegiul Tehnic H. Coandă este construit în 1965. De atunci, nu a mai văzut nicio reabilitare. Câteva cârpeli, și cam atât în 57 de ani”, a mai arătat Lațcău, potrivit căruia Colegiul „Henri Coandă” va intra într-un proces de reabilitare termică a blocurilor.

Tot în sistem online, și tot din cauza frigului, trec și elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara.

Citeste si:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here