EMIL BOC: Festivalul democraţiei din PNL să nu se transforme în bâlciul democraţiei

0
204

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a avertizat, ieri, că festivalul democraţiei din PNL, aşa cum a numit Ludovic Orban competiţia cu Florin Cîţu, riscă să se transforme în “bâlciul democraţiei”, potrivit Digi24.

Emil Boc a declarat: “Am încredere că până în 25 septembrie lucrurile vor evolua şi ne vom concentra pe problemele oamenilor şi pe guvernarea României. Până la urmă Partidul Naţional Liberal trebuie să câştige încrederea românilor şi votul lor în alegeri, iar dacă noi demonstrăm că ne preocupă doar cancanuri interne sau replici spumoase, asta nu rezolvă deloc problema cu care omul se confruntă legată de creşterea preţurilor, de locurile de muncă, de educaţie, de sănătate, de investiţii şi de altfel de probleme. Am încredere în maturitatea colegilor mei”.

Liderul PNL, care şi-a anunţat susţinerea la Congres pentru Florin Cîţu, spune că le-a atras atenţia colegilor să nu transforme “festivalul democraţiei” în “bâlciul democraţiei”.

“Eu am atras atenţia colegilor mei din experienţa trecutului că aşa-numitul festival al democraţiei din PNL, aşa cum a fost anunţat de preşedintele Orban, să nu se transforme în bâlciul democraţiei PNL pentru că atunci cu toţii vom fi pierzători”, a spus edilul.

Emil Boc spune că îl susţine pe Florin Cîţu pentru că îi apreciază “maturitatea” şi că “stă ancorat în actul de guvernare”.

Emil Boc a mai spus:”Sper ca şi ceilalţi colegi din PNL să se racordeze în primul rând la aceste probleme ale oamenilor şi evident, pe baza argumentelor, pe 25 seprembrie Partidul Naţional Liberal într-o competiţie firească, democratică, să îşi aleagă preşedintele. Românii ne-au votat în 2020 să fim altceva decât PSD. Dacă nu vom fi altceva, vom avea o soartă nu foarte bună din punct de vedere politic, de aceea spuneam mai devreme că în primul rând contez pe maturitatea şi înţelepciunea oamenilor din PNL, dincolo de căldura de afară transpusă uneori şi în declaraţii politice care sunt doar trecătoare”.

În ultimele săptămâni, pe fondul competiţiei interne din PNL între Florin Cîţu şi Ludovic Orban, în partid au avut loc mai multe scandaluri legate de alegerile interne. De asemenea, între cei doi candidaţi au avut loc mai multe schimburi de replici.

Source