”Este extraterestru”. Creatură rară descoperită pe fundul oceanului, în imagini nemaivăzute VIDEO

0
31

Sambata, 20 Noiembrie 2021, ora 01:11

285 citiri

Oamenii de știință de la Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) din Statele Unite au rămas uluiți să vadă o creatură rară în adâncurile Oceanului Atlantic. ”Este extraterestru”, a exclamat unul dintre cercetători, atunci când a observat ciudatul calamar neobișnuit, pe camera video a unui vehicul submarin.

Cercetătorii au observat calamarul fantomatic, cu niște tentacule foarte lungi și cu un corp electrizant în Golful Mexic, lângă coasta de sud-est a Statelor Unite, potrivit Live Science.

Până în prezent, au fost confirmate foarte puține apariții a unor asemenea cefalopode de adâncime în întreaga lume, aceasta find o observare rară realizată de experții NOAA.

Ei au făcut descoperirea în cadrul unei expediții denumită ”Windows to the Deep 2021” efectuate în adâncurile Oceanului Atlantic, în apropiere de West Florida Escarpment – o pantă abruptă din Golful Mexic, cu ajutorul unui vechiul submarin (ROV), comandat de la distanță.

În imaginile filmate, camera video a mini-submersibilului este întoarsă din drum, pentru a urmări calamarul cu aripioare, în toată splendoarea sa, cu cele opt brațe și două tentacule, toate împrăștiate în spatele său.

Cercetătorii sunt înspăimântați de inteligența artificială: Amenințarea teribilă la adresa omenirii aproape de punctul critic VIDEO

Înotătoarele mari ale creaturii ciudate se unduiesc ușor prin apă, ele extinzându-se pe partea principală a corpului său, numit manta. Aceasta este transparentă și ține organele calamarului.

În timp ce acest calamar filmat a fost reperat la numai 2.385 de metri, recordul mondial de adâncime, unde cefalopodul a fost observat este de 4.735 de metri. Acest calamar poate atinge lungimea de 6 metri, conform NOAA.

La vederea imaginii calamarului, unul dintre cercetători a exclamat uluit: ”Oh, da, un calamar. Urmărește-l. Oh, Doamne! Uite ce tare! Este din specia Bigfin, poate? Fantomatic. Magnapinna? Da. Uită-te la el. Este extraterestru”.

Milioane de creaturi Joro, cu opt picioare, invadează un stat american: Parcă suntem în filmul de groază ”Arachnophobia” VIDEO

Mike Vecchione, un zoolog de la NOAA și de la Muzeul Smithsonian se afla la țărm și urmărea filmările realizate de ROV, prin satelit, în timp ce și-a făcut apariția ciudatul calamar, atât de rar la vedere.

Citeste si:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here