EUROINS REACTIONEAZA DUPA ARTICOLUL DIN LIBERTATEA: ‘Toate datele au fost raportate conform cerinţelor legale şi cu bune intenţii’

0
54

În urma articolului publicat de Libertatea, Euroins face următoarele precizări: “Putem afirma, ca răspuns clar la articolul respective, că, din punctul nostru de vedere, toate datele au fost raportate conform cerinţelor legale şi cu bune intenţii. Acestea sunt raportate periodic către ASF, inclusiv cauzele posibilelor întârzieri de procesare şi acţiunile de remediere în curs. Credem în puterea justiţiei şi considerăm că toate provocările ar trebui să fie discutate mai întâi cu autorităţile care sunt responsabile, înainte de a afecta reputaţia companiei, pe baza unor interpretări publice.

Ca urmare a reformelor substanţiale şi a schimbărilor fundamentale pe care compania le-a implementat în ultimii doi ani, inclusiv în ceea ce priveşte gestionarea datelor şi a raportărilor, Euroins nu a fost niciodată mai puternică, iar procesul lung şi dificil de schimbări continuă. Consiliul de administraţie şi acţionarii noştri se angajează pe deplin să sprijine progresul şi poziţia companiei pe piaţă”.

Tanja Blatnik, CEO Euroins România, subliniază: “Compania nu a fost niciodată mai puternică din punct de vedere financiar, cum este acum, după procesul de redresare prin care am trecut în timpul mandatului meu. Este, de asemenea, mai puternică în ceea ce priveşte conformitatea şi transparenţa cu autorităţile de reglementare, iar faptele vor dovedi acest lucru”.

Reprezentanţii Euroins menţionează că nu au fost notificaţi de către Parchet sau de orice altă instituţie din România cu privire la vreo procedură judiciară: “Prin urmare, nu putem face niciun comentariu, în afara faptului că vom coopera pe deplin, aşa cum facem de fiecare dată, şi vom răspunde oricăror nevoi de clarificări.

În plus, articolul şi declaraţia ulterioară a ASF au declanşat o reacţie imediată din partea câtorva dintre principalii noştri parteneri”.

Reprezentantul DAW MANAGEMENT BROKER DE ASIGURARE a menţonat: “Colaborăm zilnic cu conducerea şi angajaţii Euroins. Am asistat la o schimbare majoră în ceea ce priveşte transparenţa şi, mai ales, rapiditatea de acţiune. În ultimii doi ani, putem să ne încredinţăm în mod sigur în Euroins ca partener de încredere. Acest lucru ne-a simplificat foarte mult munca şi, în cele din urmă, a făcut diferenţa pentru clienţii noştri”.

Euroins interacţionează zilnic şi cu service-urile auto, arată couniicatul citat: “Pentru noi, service-urile sunt principalii parteneri, iar compania a lucrat neîncetat pentru a îmbunătăţi relaţiile de lucru cu acestea. În momentul de faţă, avem parteneriate cu peste 1000 de service-uri din toată ţara, de la doar 50 de service-uri auto în urmă cu doar doi ani. Aceasta este o dovadă suficientă a calităţii aprecierii lor faţă de munca noastră”.

Conform sursei citate, TOP LAC SERVICE consider: “Fluxul de muncă s-a schimbat semnificativ în ultimii ani. Acest lucru este esenţial pentru a răspunde rapid la presiunea clienţilor noştri de a le fi reparate vehiculele şi, bineînţeles, pentru ca munca noastră să fie plătită la timp”.

Reprezentanţii Euroins reiterează poziţia lor transmisă anterior:

“Nu avem cunoştinţă de nicio procedură judiciară penală împotriva companiei şi nici de sursa acestor informaţii şi, prin urmare, nu putem face comentarii exacte în acest sens. Respectăm pe deplin cerinţele de raportare ale ASF şi reafirmăm transparenţa noastră totală în aceste chestiuni. Am fost surprinşi să aflăm despre această decizie din surse neoficiale din afara ASF.

Din 2021, cu deplină cunoaştere a ASF, actuala conducere a început o reorganizare internă majoră pentru a prezenta transparent situaţia. Toate întârzierile identificate au fost transmise către ASF imediat ce am luat cunoştinţă de ele, împreună cu cauzele întârzierilor şi acţiunile imediate în curs de desfăşurare.

Î: Am raportat toate litigiile către ASF? Î: Au fost acestea comunicate în rapoartele anterioare?

– Da. Litigiile sunt raportate periodic către ASF, ca normă prealabilă. De asemenea, am informat ASF cu privire la toate întârzierile posibile, inclusiv cauzele întârzierilor şi acţiunile de remediere întreprinse.

După cunoştinţele noastre, nu există dosare juridice neraportate.

Î: A fost chemat cineva de la Euroins pentru a da explicaţii cu privire la aceste litigii lipsă?

– Da, comunicăm constant, proactiv şi reactiv, cu ASF cu privire la toate aspectele, inclusiv cele cu privire la orice întrebări specifice sau alte aspecte. EUROINS răspunde imediat la orice solicitare, fiind mai mult de 1700 astfel de solicitări pe an.

– În cazul în care suntem notificaţi cu privire la orice procedură, vom coopera pe deplin cu autorităţile pentru a clarifica orice incertitudini, pentru autorităţile de supraveghere şi reglementare, pentru clienţii noştri şi pentru opinia publică.

———————————————————————————-

În ceea ce priveşte linia «NU RAPORTAM» – se referă la comunicarea internă şi nu înseamnă că ignorăm dosarele. Este un termen intern pentru DATELE CARE NU SE REFERĂ LA RAPORTUL SPECIFICAT (raport de litigiu deschis), DAR CARE TREBUIE SĂ FIE INCLUSE ÎN ALTE RAPOARTE SPECIFICE. În acest caz exact şi la tabelul prezentat, datele respective se referă la datele conţinute de alte rapoarte, transmise la ASF în funcţie de momentul evenimentului (denumirea raportului este simplificată din motive de înţelegere):

– Litigii deschise fără răspundere (în «Raportul privind cererile de despăgubire plătite»)

– litigii închise în curs de plată (în «Raportul RBNS».

– Anuităţi (în «Raportul RBNS»)

– Litigii închise fără răspundere (în “Raport privind dosarele închise”)”.

Source