Falsă caricatură atribuită publicației satirice Charlie Hebdo, promovată pe rețelele de socializare din România FOTO

0
82

Miercuri, 20 Octombrie 2021, ora 22:55

237 citiri

Pe rețelele de socializare din România circulă o caricatură, atribuită publicației franceze de satiră Charlie Hebdo, despre situația critică porvocată de pandemia COVID-19 în țara noastră.

În realitate este vorba de un fals, care imită coperta ediției Charlie Hebdo din 19 iulie 2020, după cum poate fi verificat AICI

Autorul falsului a scris greșit numele țării noastre în limba franceză ”Romanie” în loc de ”Roumanie”.

Coperta originală Charlie Hebdo din 2020

Coperta falsă

În trecut, revista Charlie Hebdo a publicat o caricatură cu Simona Halep, în iunie 2018, care a făcut inconjurul presei internationale.

Caricatura a stârnit un val de furie în România, astfel încat a fost nevoie ca Ambasada Franței la București să reacționeze.

În caricatură, trofeul Roland Garros este ridicat deasupra capului de o femeie, iar titlul era: “O românca a caștigat Roland Garros: Fier vechi, fier vechi!”

Charlie Hebdo este un săptămânal satiric francez care a devenit cunoscut în lumea întreagă dupa ce a fost ținta a doua atacuri teroriste. Atacul din 2015 s-a soldat cu 12 morți, între aceștia numarându-se directorul, dar și jurnaliști și caricaturiști cunoscuți.

Citeste si:

Tătuca, fiul risipitor și fericita Românie
Tătuca, fiul risipitor și fericita Românie

Când țara e la ananghie, sar s-o scape salvatorii ei de unde nu te aștepți. Uneori se simte chemat tătuca să intre în acțiune, să-și scape fiii. La fel Iohannis, care pare însă rău…

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here