Familia Regală a organizat, în acest an, 237 de acţiuni publice în ţară şi în străinătate

0
166
Familia Regală a organizat, în acest an, 237 de acţiuni publice în ţară şi în străinătate Foto Daniel Angelescu, Fotograf Oficial al Casei Majestatii Sale Margareta Custodele Coroanei române

Familia Regală a organizat, în acest an, 237 de acţiuni publice în Capitală, în comunităţi din ţară şi în străinătate pe teme militare, diplomatice, economice, educaţionale, sociale, sportive, de sănătate, ştiinţifice şi artistice.

În 2021, membrii Familiei Regale au numărat 17 prezenţe în localităţi din ţară (Cluj-Napoca, Cernica, Predeal, Cisnădioara, Ploieşti, Chişinău-Criş, Alba Iulia, Sinaia, Horezu, Săvârşin – de opt ori) şi şapte vizite în străinătate (Marea Britanie, Polonia, Germania, Italia, Austria, Slovacia, Turcia – participare online), potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Facebook a Familiei Regale.

Familia Regală a organizat, în acest an, 237 de acţiuni publice în ţară şi în străinătate

Familia Regală a organizat, în acest an, 237 de acţiuni publice în Capitală, în comunităţi din ţară şi în străinătate pe teme militare, diplomatice, economice, educaţionale, sociale, sportive, de sănătate, ştiinţifice şi artistice.

Companiile franceze reticente la telemuncă ar putea fi amendate cu până la 50.000 de euro

Guvernul francez, care recent a impus firmelor să adopte telemunca pentru cel puţin trei zile pe săptămână, în ideea de a lupta împotriva răspândirii Covid-19, ar putea să dea şi amenzi de până la 50.000 de euro pentru companiile care nu se conformeaza, transmite AFP.

Ceață deasă în 10 județe. Traficul auto este îngreunat de vizibilitatea redusă

Ceața deasă provoacă probleme șoferilor. Autoritățile avertizează că, joi seara, vizibilitatea este redusă pe șoselele din cel puțin 10 județe ale României.

IGPF: Peste 100.000 de persoane prin punctele de frontieră în ultimele 24 de ore

Aproximativ 100.100 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 25.100 mijloace de transport (dintre care 7.100 automarfare) au efectuat formalităţile de control prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări în ultimele 24 de ore, informează joi IGPF.

Vaccinarea anti-Covid, în scădere continuă: Puțin peste 5 000 de persoane au primit prima doză

Sub 20.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Puțin peste 5.000 sunt vaccinări cu prima doză.

Cercetătorii germani susţin că Europa se confruntă cu cea mai gravă epidemie de gripă aviară

Europa se confruntă cu cea mai gravă epidemie de gripă aviară din istorie, susţin cercetătorii de la institutul german de sănătate animală Friedrich Loeffler Institute (FLI), anunta DPA.

Oficial SUA: Joe Biden îi va propune lui Vladimir Putin o soluţie diplomatică la criza din Ucraina

Preşedintele SUA, Joseph Biden, îi va propune omologului său din Rusia, Vladimir Putin, în convorbirea programată joi seară, “o cale diplomatică” pentru depăşirea crizei militare cu Ucraina, dar Statele Unite rămân pregătite să reacţioneze la o invazie rusă, afirmă un oficial de la Casa Albă.

Cele mai multe cazuri noi de COVID-19 faţă de ultima raportare sunt în Capitală (248)

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt în Bucureşti – 248 şi în judeţul Timiş – 86, a informat, joi, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

CNAIR a înființat o direcție regională care va administra infrastructura din patru județe

Consiliul de Administrație al CNAIR a decis joi să înființeze Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău. Această structura va avea în administrare infrastructura rutieră din județele Buzău, Brăila, Galați și Vrancea.

Coronacriză: Sub 20.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore

Sub 20.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Puțin peste 5.000 sunt vaccinări cu prima doză.

Record: Platforma Ghișeul.ro a colectat peste 1 miliard de lei în 2021

Ghișeul.ro a depășit joi pragul de 1 miliard de lei în ceea ce privește sumele colectate într-un an calendaristic. Recordul plăților pe platformă este de 1.001.764.891,55 lei, sumă colectată din peste 2.600.000 de tranzacții. Într-un singur an, platforma a crescut cât în precedenții nouă ani.

Cîmpeanu anunță reluarea olimpiadelor și concursurilor școlare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat reluarea olimpiadelor și concursurilor școlare: „Am introdus anul acesta și recunoașterea pentru olimpiadele de robotică, pentru olimpiadele de creativitate și de inovare”. Este vorba de 76 de olimpiade și concursuri internaționale și 34 naționale.

Ministerul Sănătății anunță că vor fi înființate 200 de centre comunitare integrate

Ministerul Sănătății anunță că până în 2025, în România vor fi înființate 200 de centre comunitare integrate care vor asigura servicii medicale în special pentru categoriile vulnerabile din mediul rural. Documentul face parte din calendarul PNRR.

Israelul vrea să vândă serviciul poştal

Israelul vrea să privatizeze integral serviciul naţional poştal printr-o combinaţie de oferte de acţiuni la Bursa din Tel Aviv şi alte măsuri, inclusiv o posibilă vânzare către o entitate privată, anunta Reuters.

Noul an vine cu o vreme neobișnuit de caldă pentru această dată

Vremea va fi mai caldă decât de obicei în aproape toată ţara în ultima zi a acestui an şi în prima din 2022, chiar dacă temporar va ploua în unele zone, iar temperaturile maxime se vor încadra între 4 şi 12 grade Celsius, potrivit ANM.

Source</a