FC Barcelona va implementa un sistem anti-drone pentru a proteja spaţiul aerian de pe Camp Nou

0
55

Clubul spaniol de fotbal FC Barcelona a prezentat, marţi, implementarea Kuppel, un sistem de securitate aerian pentru arena Camp Nou, care va proteja fieful Barcei de orice ameninţare potenţială ce ar putea surveni din cauza unei drone, informează agenţia EFE.

21 Februarie 2023, 15:28 (actualizat 21 Februarie 2023, 15:34) Știrile TVR |

Dronă / Pixabay

“Este un sistem de securitate care foloseşte antene şi senzori care funcţionează deja în anumite zone din oraşul Barcelona şi care va face din FC Barcelona primul club din liga spaniolă care îl deţine”, a explicat Joan Ignasi Elena, ministru de Interne din Catalonia, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la arena Camp Nou în prezenţa preşedintelui clubului catalan, Joan Laporta.

Acelaşi sistem Kuppel este folosit şi pe aeroportul Barcelona-El Prat.

“Această implementare pe arena Camp Nou va însemna mai multă securitate pentru zona de sud a oraşului Barcelona. Sistemul protejează un spaţiu de 2 km în care nicio dronă nu poate pătrunde fără permisiune. În cazul în care o va face, ea va fi neutralizată”, a adăugat ministrul regional, conform Agerpres.

La rândul său, Laporta a afirmat că sistemul Kuppel îi va permite Barcei să “dea un răspuns rapid atunci când apare o ameninţare în spaţiul său public”.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here