Pentru 41% dintre femei echilibrul dintre viața profesională și cea personală s-a înrăutățit după începutul pandemiei de COVD-19 deoarece au trebuit să muncească peste program, iar activitățile casnice le-au ocupat mai mult timp, motiv pentru care s-au simțit foarte obosite, uneori ajungând la epuizare. Totodată, 25% dintre acestea s-au gândit să renunțe la serviciu. Doar 8% dintre bărbați au luat în calcul renunțarea la job din această cauză, arată un studiu dealizat de platforma de recrutare online bestjobs.ro.
Și mai grav este faptul că 46% dintre acestea și-au redus orele de somn, iar 30% au alocat mai puțin timp pentru relaxare și hobby-uri. La toate acestea se adaugă faptul că 18% dintre femeile care au participat la cercetare nu s-au mai ocupat de dezvoltarea lor personală și profesională din cauza cerințelor ridicate de la locul de muncă și de acasă.
Din cauza suprasolicității, 30,8% s-au simțit copleșite de situație și anxoase. 25% s-au confruntat cu depresie, sentimente de vinovăție pentru că nu au putut petrece destul timp cu copiii și familia, dar și cu sentimente contradictorii.
Principala cauză de stres pentru 32,7% dintre femeile care au participat la sondaj a fost presiunea constantă de a face mai multe lucruri într-o zi, iar 14% au simțit nervozitate din cauza faptului că au trebuit să se ocupe permanent și de job și de familie.
În același timp, 12% au fost afectate de lipsa de sprijin la treburile casnice, 25% a preluat majoritatea sarcinilor, dar circa jumătate au afirmat că responsabilitatea a fost împărțită în mod egal cu partenerul.
32% afirmă că cel mai mult timp le-a ocupat curățenia, 28% gătitul, iar 25% cumpărăturile. Acestea sunt urmate de timpul petrecut cu cei mici, școala online și temele copiilor.
În privința băraților, 20% s-au simțit vinovați că nu au avut timp pentru familie, 17,3% au spus că s-au simțit mult mai obosiți, 15,3% au avut sentimente contradictorii și 13% s-au simțit depășiți de responsabilități.
Sondajul a fost efectuat în perioada 15-30 februarie, pe 1.324 de utilizatori de internet, din mediul urban, cu vârste între 18 şi 55 de ani. Dintre aceștia, 55,2% sunt femei, iar 44,8%, bărbaţi. 52,3% au vârste între 26 şi 45 de ani, iar 38% au declarat că au copii minori. Dintre bărbaţi, 53,8% au între 26 şi 45 de ani.
Pentru 41% dintre femei echilibrul dintre viața profesională și cea personală s-a înrăutățit după începutul pandemiei de COVD-19 deoarece au trebuit să muncească peste program, iar activitățile casnice…
Nuclearelectrica (SNN) vrea să încheie un acord cu statul român pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă. Prin acesta ar trebui să se stabilească modul de finanțare și mecanismele de sprijin…
Secţiunea 4 a Autostrăzii Sibiu – Piteşti, segmentul Tigveni – Curtea de Argeş, va fi proiectat și executat de societatea Porr Construct, în urma câștigării licitației, transmite Compania Naţională de…
România a exportat cu 62% mai multe produse în Japonia, în luna noiembre 2020, față de aceeași perioadă din anul anterior. Acest lucru este efectul Acordului de Parteneriat Economic Uniunea Europeană -…
Costul orar al forţei de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat în trimestrul IV 2020 o rată de creştere de 2,61% faţă de trimestrul precedent şi o rată de creştere de…
CFR investeste 22,1 milioane de lei pentru reparaţii la trei poduri şi podeţe din judeţele Sibiu şi Harghita, dar și la platforma staţiei Sibiu, prin înlocuirea aparatelor de cale…
În timp ce premierul Cîţu este în război deschis cu bugetarii, cu sindicatele şi, în general, cu toţi cei care îi cer bani, pentru oamenii noii puteri austeritatea nu există. Oricând se mai găsesc nişte…
Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunțat că a fost finalizat Raportul Metrorex realizat de Corpul de Control. Liderul USR acuză că au fost manipulări ale cifrelor pentru a se obține majorarea…
Primele trei dintre cele şase elicoptere de tip H135 produse de Airbus Helicopters România au fost livrate către Inspectoratul General de Aviaţie. Următoarele sunt programate să fie gata…
Euro a atins joi al doilea maxim istoric pe piața din România, la 4,8784 lei, de la precedenta valoare de top – 4,8768 lei/euro, de miercuri. Anterior, euro atinsese maximul de 4,8750 lei pe 25 septembrie…
Circa 65% dintre români consideră că țara are suficiente resurse energetice regenerabiile, arată un studiu realizat de “România Durabilă”.
Este vorba despre Obiectivul de Dezvoltare Durabilă ODD 7 “Energie…