Fenomen astronomic invizibil observat pentru prima dată în istorie. Ar putea schimba legile fizicii VIDEO

0
320

Miercuri, 01 Decembrie 2021, ora 01:15

677 citiri

O echipă de astronomi care a folosit Zwicky Transient Facility a Institutului de Tehnologie California (Caltech) de la Observatorul Palomar din Statele Unite a detectat un eveniment astronomic în premieră. Oamenii de știință au observat o lumină care iese din ciocnirea a două găuri negre din universul îndepărtat.

Găurile negre sunt complet întunecate și, prin urmare, invizibile telescoapelor care detectează lumina. Până acum, singurul mod prin care astronomii au reușit să ”vadă” ciocnirea găurilor negre este prin observarea undelor gravitaționale rezultate, potrivit Space.

Undele gravitaționale sunt ondulații prin spațiu-timp, prezise de teoria relativității generale a lui Albert Einstein, care sunt create de coliziunile extreme dintre obiectele cosmice masive, cum ar fi găurile negre și stelele neutronice.

Deoarece găurile negre au o gravitație atât de puternică încât nici măcar lumina nu poate scăpa din interiorul acestora, ele sunt greu de observat, iar astronomii nu au vizualizat încă o coliziune dintre două găuri negre, până acum.

În noile observații, oamenii de știință au putut vedea, pentru prima dată, lumina care a apărut din fuziunea a două găuri negre.

Descoperirea a deschis o ușă pentru ca astronomii să privească mai adânc în interiorul celor mai mari ”raufăcători” din univers, care domină dezvoltarea galaxiilor.

Fuziunea celor două găuri negre a fost observată pentru prima dată pe 21 mai 2019, de către două detectoare de unde gravitaționale, de Laser Interferometer Gravitational Wave Observatory de la Hanford, Statele Unite și de Virgo de lângă Pisa, Italia, conform India Today.

Citeste si:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here