Fenomen neobisnuit, in Noua Zeelanda: Milioane de fiinte fosforescente, noaptea in apa FOTO VIDEO

0
268

Un fenomen neobisnuit s-a produs recent pe coasta Hibiscus din Noua Zeelanda, unde un fotograf amator a surprins milioane de fiinte fosforescente la marginea tarmului, in timpul noptii.

Imaginile uimitoare electrizante arata valurile albastre stralucitoare, care provin de la anumite specii marine, ce genereaza o radiatie termala.

Mattew Davison, un locuitor din Auckland a realizat cateva instantanee impresionante pe plaja Tidalls din peninsula Whangaparaoa, la 9 PM, ora locala, potrivit tvnz.

Bioluminiscenta este o lumina albastra, intensa, produsa de organisme vii si ea apare la vertebrate si nevertebrate marine. Fotograful face parte dintr-o echipa de asa-zisi vanatori ai fenomenlor bizare, care se produc pe coasta Hibiscus, in cautarea “aurului albastru”.

Dupa ce a citit pe retelele de socializare ca este posibila aparitia luminii bioluminiscente, el a condus o ora de la casa sa din Mission Bay pana la tarmul din peninsula Whangaparaoa, pentru a surprinde spectacolul uimitor al apei “albastre electrizante”.

Mai mult de 30 de persoane s-au adunat pe plaja, inclusiv mai multi copii, in timp ce mareea stralucea in jurul lor.

“Este uimitor ceea ce vedem. Stateam pe plaja, insa pe masura ce mergi pe nisip, lasi urme albastre in urma, este de-a dreptul fabulos. Credem ca este un loc renumit in Noua Zeelanda si cel mai bun loc pentru a viziona bioluminiscenta in ocean”, a declarat Davison.

Coasta Hibiscus, din apropietre de Auckland, tinde sa devina una dintre atractiile turistice mondiale, specifice pentru observarea bioluminiscentei.

Pe glob, s-au mai observat si in alte regiuni, astfel de fenomene neobisnuite, precum Newport Beach, California, Jervis Bay, Australia sau Insulele Maldive, conform Daily Mail.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here