Fenomenul neobișnuit produs de forța Lunii pe Pământ: Efectele nebănuite dezvăluite de un fizician celebru VIDEO

0
153

Sambata, 02 Iulie 2022, ora 01:18

31 citiri

Chiar dacă nouă oamenilor ni se pare că Pământul stă pe loc, ca și Luna, acest lucru nu este adevărat, cele două se rotesc și se mișcă pe orbitele proprii. Brian Cox, un fizician celebru britanic, a explicat cum un fenomen neobișnuit se petrece: forța gravitațională a Lunii provoacă mareele de pe Pământ.

Oamenii de știință explică cum gravitația Lunii ”trage” oceanele și pe noi spre ea, chiar dacă ea este atât de departe, însă este suficient de mare ca forța sa să fie atât de puternică pentru a provoca aceste efecte nebănuite, potrivit ABC Net.

Mareele sunt creșterile și scăderile nivelului apei în oceanele și mările Pământului. Când nivelul mării se ridică la cel mai înalt nivel avem de a face cu mareea înaltă, iar când el coboară se numește mareea joasă.

Lovitura secolului: Comoară a naziștilor de 1 miliard de dolari ascunsă în Elveția VIDEO

Luna are cel mai mare efect asupra mareelor, dar nu este singurul factor care le afectează. Soarele și Pământul pot afecta mareele.

Luna poate provoca mareele din cauza gravitației sale, care ”trage” oceanele de pe glob spre ea. Atracția gravitațională a Lunii asupra plantei noastre este mult mai slabă, de 1,62519 m/s2, aproximativ 16,6% din cea de la suprafața Pământului.

OZN-uri misterioase filmate pe cerul nopții în SUA: ”Extratereștrii ne vizitează, în sfârșit” VIDEO

Fenomenul mareelor înalte se produce pe partea Pământului cea mai apropiată de Lună. Planeta noastră se învârte, motiv pentru care avem noapte și zi. Învârtirea Terrei produce și o altă maree înaltă și pe partea opusă a Pământului față de Lună.

La rândul său, Soarele la fel ca Luna și Pământul, are propria sa gravitație, care poate afecta mareele de pe planeta noastră. Dar pentru că Soarele este mult mai departe de Terra decât Luna, atracția sa asupra mareeelor este mai puțin de jumătate mai puternică decât a Lunii.

[embedded content]

Citeste si:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here