First Bank numește un nou Chief Operations Officer

0
289
firstbank.jpg

First Bank anunță numirea Ancăi Petcu în rolul de Chief Operations Officer (COO). În calitate de COO, Anca Petcu îi va raporta lui Henk Paardekooper, CEO First Bank, și va fi membră a echipei executive a companiei, ca Vice Președinte First Bank.

Anca Petcu are o expertiză de peste 20 de ani în industria serviciilor financiare, banking și leasing, în domenii precum vânzări retail și corporate, administrarea riscului, restructurare și transformare digitală. 

Înainte de a se alătura First Bank, Anca a deținut rolul de Chief Transformation Officer în cadrul BCR, unde a contribuit la definirea și implementarea inițiativelor de transformare a băncii, coordonând direcția de Strategie, cea de Management al Proiectelor și cea de Procese și Reglementări. 

În First Bank, Anca va coordona proiecte de importanță strategică pentru bancă, cu impact în dezvoltarea business-ului, management-ul schimbării și digitalizare. Astfel, Anca preia responsabilități de conducere a operațiunilor și diviziei IT, logistică & procurement, back office treasury, project management și IT Security. 

Anca Petcu a absolvit Academia de Studii Economice, cursuri de specializare la IESE Business School și este alumni London Business School. 

First Bank are sediul la București și operează prin intermediul a 52 de sucursale, având peste 130.000 de clienți activi.

Source