FLORIN CITU: ‘Este nevoie să ne vaccinăm ca să scăpăm de pandemie’

0
179

Premierul interimar Florin Cîţu a declarat, astăzi, că pentru a scăpa de pandemia de COVID-19 “cheia” rămâne vaccinarea, dar sunt necesare şi anumite măsuri prin care, pe cât posibil, să fie “minimalizate” riscurile, potrivit Agerpres.

“E nevoie să ne vaccinăm ca să scăpăm de pandemie şi, din păcate, de măsuri ca să minimalizăm pe cât posibil riscurile. Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru asigura cadrul juridic, după ce soluţiile concrete vor fi stabilite cu specialiştii. În acelaşi timp, asigurăm vaccinurile şi logistica necesară. Reluăm maratoanele vaccinării şi, în paralel, continuăm aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare. Cheia rămâne vaccinarea! Ne vaccinăm, scade presiunea de pe spitale, scăpăm de restricţii şi de pandemie”, a scris Cîţu, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat astăzi, după o şedinţă de lucru cu responsabilii guvernamentali privind gestionarea pandemiei de COVID-19, că singura soluţie este vaccinarea, anunţând că este nevoie de impunerea de restricţii.

“Până când vă convingeţi să vă vaccinaţi, din păcate, este nevoie de restricţii, prin care putem să avem grijă de cei mai vulnerabili. (…) Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot. (…) Este regretabil, dar trebuie să instituim restricţii, care vor intra în vigoare de luni. Guvernul va hotărî în cel mai scurt timp, vineri, foarte concret, ce restricţii intră în vigoare, asta după ce Comitetul Naţional (pentru Situaţii de Urgenţă) şi experţii vor stabili cu toate detaliile aceste norme şi le vor transpune şi în limbaj juridic”, a spus Iohannis.

Source