Florin Cîțu l-a numit pe Andrei Novac secretar de stat la MAE. Premierul a sfidat decizia Biroului Național al PNL

0
83

Premierul Florin Cîțu l-a numit vineri, 30 iulie, pe Andrei Novac secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe împotriva deciziei Biroului Politic Național al PNL, potrivit unor surse politice.

Novac este ginerele președintelui CJ Constanța, Mihai Lupu, care a avut în cadrul discursului de la conferința de alegeri din Constanța (26 iulie) o serie de atacuri la adresa lui Ludovic Orban complet deplasate și fără nicio bază reală. De altfel, și reacția membrilor PNL Constanța prezenți a fost de stupefacție, susțin surse politice pentru Ziare.com.

Conform deciziei Biroului Politic Național al PNL și a înțelegerii dintre filialele în distribuția pozițiilor de demnitate publică nu era prevăzută în dreptul PNL Constanța postul de secretar de stat la MAE. De altfel, toate pozițiile care au revenit PNL Constanța sunt ocupate.

Postul de secretar de stat la MAE revenea PNL Diaspora, în persoana lui Rareș Burlacu, care a fost validat de BPN al PNL. A doua persoană validată pentru poziția de secretar de stat MAE a fost Dragoș Preda, din partea PNL Prahova.

Andrei Novac a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată, vineri, în Monitorul Oficial.

Mihai Lupu, critici dure la adresa lui Orban

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a anunţat că îl susţine pe Florin Cîţu pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal, el reproşându-i lui Ludovic Orban că nu a primit alocările bugetare dorite atunci când acesta era premier.

Mihai Lupu a afirmat, în discursul de la conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, că nu a fost sunat de Ludovic Orban după ce a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean:

“În anul 2020, am stat de vorbă cu preşedintele meu şi premierul de la acea vreme, i-am cerut sprijin dacă voi câştiga. Din păcate, nu am primit niciun telefon, nici să îmi mulţumească, nici să mă certe că am câştigat acest judeţ. Nici astăzi domnul preşedinte nu şi-a adus aminte că la Constanţa este un preşedinte de Consiliu Judeţean.

Îmi pare rău, noi astăzi, toată administraţia locală, domnule preşedinte, are nevoie de predictibilitate şi, cel mai important lucru, de stabilitate politică şi administrativă. Vă pun o singură întrebare, domnule preşedinte. Aţi afirmat că cine pierde, pierde tot, va pleca acasă. Cum veţi reuşi, dacă veţi reuşi să fiţi preşedinte, să fiţi premierul României?”

Citeste si:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here