FLORIN CITU: ‘Nu m-am gândit la demisie’

0
199

Florin Cîţu a făcut astăzi primele declaraţii de la izbucnirea scandalului privind “episodul SUA”, afirmând că nu s-a gândit niciun moment să îşi dea demisia. Premierul spune că nu l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis despre acest subiect, însă crede că Ludovic Orban ştia despre incidentul “nefericit” petrecut acum mai bine de 20 de ani şi avea “hârtia” cu toate detaliile, potrivit Digi24.

Cîţu a remarcat că în spaţiul public a rămas greşeala sa făcută acum aproape 21 de ani în SUA.

Întrebat dacă atunci când a solicitat certificatul ONRNISS a declarat ceea ce s-a întâmplat în SUA, Florin Cîţu a spus că, în România, preşedintele, premierul, miniştri, nu se face cerere pentru ONRNISS. “Avem acces la aceste informaţii fără a face cerere”.

Premierul spune că nu l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis despre acest subiect, însă crede că Ludovic Orban ştia despre incidentul “nefericit” de câteva luni.

“Nu am adus în discuţie acest lucru faţă de domnul preşedinte. În ceea ce îl priveşte pe domnul Ludovic Orban, un coleg mi-a spus că acum câteva luni de zile i-a arătat această hârtie şi i-a spus că o are. Deci, presupun că avea această informaţie”, a spus Cîţu.

Cîţu: Nu m-am gândit niciun moment să demisionez. Cazierul meu este curat în România

Întrebat de jurnalişti dacă a discutat acum cu preşedintele despre acest subiect, Cîţu a spus că da şi a precizat că nu s-a gândit să demisioneze.

“Au fost respectate toate procedurile legale pentru a fi numit premier, nu am considerat că e un element negativ pentru a fi numit în funcţie”, a mai spus şeful Executivului.

Prim-ministrul a precizat că nu a considerat relevant acest subiect pentru funcţia sa.

“Cazierul meu în România este curat” a declarat Cîţu.

Source