Guvernul scoate din rezerva de stat produse în valoare de 1,5 milioane de lei pentru refugiații ucraineni. În ce județe vor ajunge ajutoarele

0
132

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 20:26

105 citiri

Guvernul a aprobat miercuri, 11 mai, scoaterea din rezervele de stat a unor produse precum saltele, pături, saci de dormit, corturi şi conserve, pentru protejarea refugiaţilor din Ucraina.

Produsele respective, în valoare de 1,5 milioane de lei fără TVA, vor fi trimise prefecturilor din Bucureşti, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

”Guvernul a aprobat hotărârea privind scoaterea din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea lor ca ajutoare umanitare interne de urgenţă cu titlu gratuit Instituţiei Prefectului din municipiul Bucureşti şi din judeţele Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, miercuri, la finalul şedinţei de guvern.

Potrivit acestuia, pentru a proteja populaţia refugiată în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina, au fost scoase din rezervele de stat produse constând în saltele, perne, pături, saci de dormit, corturi şi conserve.

”Toate aceste produse sunt necesare pentru a pregăti şi dota taberele mobile care să poată fi folosite în adăpostirea refugiaţilor din Ucraina. Valoarea totală a acestor forme de sprijin se ridică la 1,5 milioane lei fără TVA”, a precizat Cărbunaru.

Citeste si:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here