IN PRIMELE TREI LUNI DIN 2022 AROBS raportează venituri de 53,2 milioane de lei şi un profit net de 14,9 milioane de lei

0
195

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori Bucureşti, raportează venituri operaţionale la nivel individual de 53,2 milioane de lei în primul trimestru din 2022, o creştere cu 33% faţă de T1 2021, o cifră de afaceri de 52,6 milioane de lei, o apreciere cu 33% comparativ cu T1 2021, EBITDA de 17,4 milioane de lei, o creştere cu 22% prin comparaţie cu T1 2021 şi un profit net de 14,9 milioane de lei, o variaţie pozitivă de 14% faţă de anul anterior, conform unui comunicat remis redacţiei.

“Cifra de afaceri netă înregistrată în primul trimestru al anului depăşeşte cu 7% estimările noastre pentru această perioadă şi ne oferă încredere că suntem pe drumul cel bun în atingerea obiectivelor stabilite pentru anul acesta. Creşterea cifrei de afaceri în T1 2022 este determinată, pe de-o parte, de extinderea numărului de proiecte în categoria serviciilor software pe care le furnizăm şi de atragerea de noi clienţi în zona de produse software, în concordanţă cu creşterile care au loc la nivel global în domeniul serviciilor software şi dezvoltării de produse,” a declarat Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.

Potrivit sursei citate, rezultatele financiare pentru T1 2022 prezentate sunt cele individuale ale AROBS Transilvania Software. În ceea ce priveşte împărţirea cifrei de afaceri, serviciile software au contribuit cu 80% la cifra de afaceri a companiei, produsele cu 19%, în timp ce alte servicii au avut o contribuţie de 1%. Compania prognozează că industria de dezvoltare software va continua trendul ascendent, fiind observată o creştere a solicitărilor pentru serviciile software, dar şi pentru produsele software, precum managementul de flotă, optimizarea afacerilor şi plăţi digitale, pe fondul creşterii investiţiilor în digitalizare realizate de companii şi organizaţii.

“Vom continua planurile de investiţii anunţate, atât prin realizarea de tranzacţii M&A, precum şi prin dezvoltarea de noi expertize cu mare căutare pe piaţa globală de servicii software. Ne aflăm într-un context în care automatizarea şi simplificarea proceselor de lucru în cadrul companiilor şi organizaţiilor din întreaga lume vor continua să reprezinte tendinţele din industria tech într-un orizont de timp mediu-îndepărtat. Există în continuare numeroase lucruri care pot fi îmbunătăţite în zona de transformare digitală pe fiecare palier de industrie, de la managementul de flotă, la optimizarea afacerilor şi plăţi digitale. Din această perspectivă, AROBS deţine toate ingredientele necesare pentru a atrage o cotă semnificativă din furnizarea de servicii software şi dezvoltarea de produse pe pieţele în care este prezentă,” a adăugat Voicu Oprean.

AROBS Transilvania Software este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 6 decembrie 2021. Compania are în prezent o capitalizare de piaţă de aproximativ 900 de milioane de lei, se mai arată în comunicat.

Source