Incendii de vegetație lângă centrala Cernobîl. “Crește îngrijorarea”

0
317

Marti, 22 Martie 2022, ora 13:47

188 citiri

Mai multe incendii de vegetație au apărut în apropierea centralei nucleare de la Cernobîl, anunță Serviciul de Stat al Comunicațiilor Speciale și Protecției Informațiilor din Ucraina.

Potrivit reprezentanților instituției, aceste incendii au fost cel mai probabil cauzate de bombardamentele de artilerie, iar miriștile au „ars necontrolat”, pompierii neputând interveni în zona controlată de forțele ruse.

Acest lucru „crește îngrijorarea că fumul radioactiv s-ar putea răspândi”, spun autoritățile.

Centrala de la Cernobîl a căzut în mâinile rușilor încă din primele zile ale invaziei în Ucraina, rapoartele personalului ucrainean de la centrala electrică notând condiții îngrozitoare.

Rotaţia personalului de la centrala nucleară Cernobîl, în prezent dezafectată, a început duminică pentru prima oară de la debutul invaziei ruse în Ucraina.

“Ucraina a informat AIEA că circa jumătate din personal a putut într-un final să meargă acasă, după ce a muncit la centrala controlată în prezent de Rusia timp de aproape patru săptămâni”, a declarat directorul general Rafael Grossi într-un comunicat difuzat în noaptea de duminică spre luni.

Citeste si:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here