Etapa a III-a a sesiunii de iarnă a programului Rabla pentru electrocasnice începe vineri, de la ora 10:00. Persoanele pot aplica pentru vouchere necesare achiziţionării de aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare, arată Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). Bugetul alocat acestei etape este de 6 milioane de lei.
Valoarea voucherelor este următoare:
– 400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++;
– 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++;
– 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.
Finanţarea nu poate depăşi 50% din valoarea echipamentelor comercializate prin program.
Voucherele se acordă până la 16 decembrie 2021, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului alocat.
“Având în vedere că în ediţia precedentă, în etapele de selectare a voucherelor, bugetul a fost rezervat integral, ulterior fiind utilizate doar 55% din voucherele rezervate şi ţinând seama de faptul că bugetul alocat este limitat, vă rugăm să generaţi vouchere doar dacă aveţi intenţia de a le utiliza pentru achiziţionarea electrocasnicelor selectate. Reamintim că voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică”, precizează AFM.
Programul Rabla pentru electrocasnice 2021 a avut un buget de 75 de milioane de lei, din care 34 de milioane de lei pentru sesiunea Sărbătorilor de Iarnă.
Etapa a III-a a sesiunii de iarnă a programului Rabla pentru electrocasnice începe vineri, de la ora 10:00. Persoanele pot aplica pentru vouchere necesare achiziţionării de aparate de aer condiţionat,…
Exista numeroase situatii in care display-ul laptopului poate sa indice o anumita defectiune sau o anumita problema. Doar ca nu intotdeauna poti sa iti dai seama daca problema respectiva este intr-adevar cauzata de o…
Circa 25% dintre gospodării au avut probleme să-și achite obligațiile curente în 2020, arată Monitorul Social, un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România. “Accederea în UE a dus, în primii ani, la…
Accizele vor crește la majoritatea produselor din 2022. Există o singură excepție. La țigarete acciza se menține la 563,97 lei pentru 1.000 de bucăţi, potrivit MF. La benzina cu plumb accizele se va…
Deși piața asigurărilor din România a fost afectată serios de pandemie dar și de falimentul City Insurance, acest sector a crescut cu 15% în primele 9 luni din 2021, spune Valentin Ionescu, director…
Au început plățile pentru ajutorul de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor meteo nefavorabile din perioada martie-mai 2021 în sectorul apicol. Suma totală acordată se ridică la circa 40…
În prezent, ambalajele realizate din materiale care nu dăunează mediului au devenit mai populare. Prin urmare, există o serie de beneficii ale folosirii ambalajelor din hârtie indiferent că este vorba de mâncare,…
Iancu Guda, services director Coface România, face o analiză dură a taxei de solidaritate ce se dorește a fi introdusă de Guvernul Ciucă. „Taxa de “solidaritate” (1% aplicat companiilor cu…
Ministrul Muncii, Marius Budăi, face precizări cu privire la cuantumul majorării pensiilor după 1 ianuarie 2022, când punctul de pensie va creşte cu 10%. “Avem două etape în creşterea pensiilor:…
Chiar dacă traversăm vremuri dificile, în care economia scârțâie, nu toată lumea întâmpină probleme, ba chiar sunt multe persoane dispuse să investească într-un nou business. Iar astfel, ideile de afaceri su…
Consumatorii sunt sfătuiți să cumpere carne și alte produse de origine animală sau non-animală doar din unități autorizate pentru a avea siguranța că acestea au fost controlate sanitar-veterinar și nu rep…
Peste 130 milioane de euro au fost alocați marilor consumatori de energie. „Vom trece iarna cu bine”, spune Virgil Popescu, ministrul Energiei. „Vom trece iarna cu bine. Schema de ajutor de stat pentru…