Inel de aur vechi de 1.700 de ani cu imaginea „Păstorului cel Bun”, descoperit în Israel. Este o alegorie a lui Iisus VIDEO

0
216

Vineri, 24 Decembrie 2021, ora 04:01

345 citiri

Cercetătorii israelieni au descoperit un inel de aur cu o piatră prețioasă verde, gravată cu imaginea „Păstorului cel bun”, o alegorie a lui Iisus Hristos. Gravura îl prezintă pe un tânăr cioban, îmbrăcat într-o tunică, ce are pe umeri un berbec sau o oaie.

Bijuteria a fost găsită alături de mai multe monede romane din secolul III, precum și de o figurină de bronz care reprezintă un uliu, clopote care să țină spiritele rele la distanță, obiecte din ceramică și o figurină romană de pantomimă, potrivit France24. Comoara a fost găsită într-o epavă scufundată în apropierea vechiului port din Cezareea, astăzi Keysaria.

O piatră preţioasă roşie, gravată cu imaginea unei lire, a fost, de asemenea, găsită, precum şi rămăşiţe din coca de lemn al navei, au anunțat cercetătorii.

Cezareea a fost capitala locală a Imperiului roman în secolul al III-lea, iar portul său a fost un centru-cheie pentru activitatea Romei, potrivit Helenei Sokolov, curator al departamentului de monede al Autorității Israeliene de Antichități. Prezenţa unui astfel de simbol pe un inel deţinut probabil de un roman care activa în sau în zona Cezareei are sens, având în vedere natura etnică şi religioasă eterogenă a portului în secolul al III-lea, când era unul dintre cele mai timpurii centre ale creştinismului.

„Aceasta a fost o perioadă în care creştinismul era abia la începutul său, dar cu siguranţă creştea şi se dezvolta, mai ales în oraşe mixte precum Cezareea”, a declarat Elenei Sokolov pentru AFP.

Pe lângă descoperirile din epoca romană, scafandrii au descoperit într-o a doua epavă din apropiere şi un tezaur de aproximativ 560 de monede din epoca mamelucă datând din secolul al XIV-lea

Citeste si:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here