InfoCons: Dioxidul de titan, interzis. În ce produse se găsește

0
176
InfoCons: Dioxidul de titan, interzis. În ce produse se găsește

Începând cu anul acesta, folosirea aditivului alimentar E171 – dioxid de titan este interzisă, arată InfoCons. Se găsește în guma de mestecat, produsele de patiserie, supe sau bulion.

E171 este un aditiv alimentar din categoria coloranţilor naturali de origine minerală. Se prezintă sub forma unui praf alb. Utilizat în special ca şi colorant de suprafaţă şi pentru separarea straturilor în produse, este admis a se folosi conform reţetelor în toate categoriile de produse alimentare. Se utilizează şi în pasta de dinţi, ca agent de albire.

Propunerea Comisiei Europene este bazată pe avizul științific emis de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară prin care se aduce la cunoștința consumatorilor faptul că E171 nu mai poate fi considerat sigur atunci când este folosit ca aditiv alimentar, fiind luate în calcul preocupările referitoare la genotoxicitate.

Conform Comisiei Europene, E171 poate fi găsit în produsele tip gumă de mestecat, produse de patiserie, supe, paste tomate tip bulion și suplimente alimentare.

„InfoCons a adus în lumină acest subiect încă din 2019, atunci când Franța a înaintat propunerea de a interzice aditivul alimentar E171. Textul prezentei propuneri va intra în vigoare la începutul anului 2022, în cazul în care nu se vor aduce obiecții din partea Consiliului sau a Parlamentului European până la sfârșitul anului acesta. Eliminarea aditivului alimentar E171 se va realiza într-o manieră treptată în primele 6 luni ale acestui an, ca mai apoi să se aplice o interdicție totală de folosire a acestuia în produsele alimenatare”, potrivit unui comunicat de presă al InfoCons.

„Să nu uitam că orice produs sau substanță într-o anumită cantitate este aliment, în altă cantitate este medicament, dar în altă cantitate poate fi otravă. Așa că, haideți să fim mai responsabili cu ceea ce cumpărăm ca să mâncăm și să fim de două ori mai responsabili când cumpăram pentru copiii, părinții sau bunicii noștri”, spune președintele InfoCons, Sorin Mierlea.

(sursa: Mediafax)

InfoCons: Dioxidul de titan, interzis. În ce produse se găsește

Începând cu anul acesta, folosirea aditivului alimentar E171 – dioxid de titan este interzisă, arată InfoCons. Se găsește în guma de mestecat, produsele de patiserie, supe sau bulion.

Thailanda redeschide după trei ani celebra plajă din filmul 'The Beach'

Celebra plajă din filmul “The Beach”, cu Leonardo DiCaprio ca protagonist, situată pe insula thailandeză Phi Phi, la Marea Andaman, s-a redeschis vizitatorilor, după ce în 2018 a fost închisă pentru daunele aduse mediului din cauza turismului masiv, relatează marţi dpa.

Doar 31.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Premieră pentru ultimele 3 luni în Japonia: noile cazuri COVID depășesc 1.000

Numărul de noi infecții COVID-19 în Japonia a depășit, marți, 1.000, pentru prima dată în ultimele trei luni.

Incendiu PUTERNIC într-un bloc din Sectorul 6! O persoană a decedat

Incendiu puternic într-un bloc de pe Bulevardul Iuliu Maniu,din Capitala, potrivit Antena 3 Din primele informații, o persoană a decedat în urma deflagrației care ar fi declanșat focul.

Record absolut de infectări în Italia. Noile cazuri COVID depășesc 170.000

Italia a anunțat marți un număr record de 170.844 de cazuri noi de COVID, față de 68.052 din ziua precedentă, a anunțat Ministerul Sănătății. Numărul zilnic al deceselor asociate coronavirusului a crescut de la 140 la 259.

Republica Moldova ar putea primi 150 de milioane de la UE

Comisia Europeană a adoptat marți o propunere privind o nouă operațiune de asistență financiară în valoare de până la 150 milioane euro. Asistența va fi acordată la cererea Republicii Moldova.

Franța anunță un record de 300.000 de noi cazuri zilnice

Franța ar putea atinge un record de 300.000 de noi cazuri zilnice de COVID-19 marți, a declarat ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, în Parlament.

PMB a atribuit contractul pentru realizarea Planului Integrat pentru Calitatea Aerului în București

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că, în urma unei licitații publice, a atribuit săptămâna trecută contractul pentru realizarea Planului Integrat pentru Calitatea Aerului în București unui consorțiu de 4 firme. Una dintre companii a făcut evaluări siminare în Londra și Dublin.

Cod galben de intensificări ale vântului în zone din 14 judeţe, de marţi seara până miercuri după-amiaza

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului, valabilă până miercuri după-amiaza în zone din 14 judeţe.

Bolnavii cu COVID nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare

Bolnavii cu COVID nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare să primească tratament.

OMS: Dozele booster nu sunt suficiente pentru ieșirea din pandemie

Dozele booster nu sunt suficiente pentru ieșirea din pandemie, atrage atenția un reprezentant al OMS.

Cehia vrea relaxarea condiţiilor avute în vedere de UE pentru centralele nucleare şi cele pe gaze

Autorităţile din Cehia vor încerca să găsească aliaţi în rândul altor state membre UE pentru a putea modifica condiţiile avute în vedere de Executivul comunitar pentru includerea centralelor nucleare şi a celor pe gaze pe lista investiţiilor verzi, transmite Reuters.

INSP: Nu există evidențe de transmitere comunitară în România a variantei Omicron

Nu există evidențe de transmitere comunitară în România a variantei Omicron, se arată în informarea săptămânală a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Israelul se confruntă cu o creștere de 242% a infecțiilor cu COVID-19

Infecțiile cu COVID-19 cresc alarmant în Israel, în pofida ratei mari de vaccinare. Astfel, numărul cazurilor zilnice a crescut cu 242% în ultima săptămână. Astfel, 10.644 de persoane au fost confirmate luni, scrie TPS.

Source