Vineri, 26 Aprilie 2024, ora 14:11
260 citiri
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale.
Programul a inclus discursurile previzibile ale reprezentanților Agenţiei Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS), constructorului, proiectantului, autorităților, care au salutat demararea lucrărilor și au amintit necesitatea imperioasă a investiției, scrie Gazeta de Sud.
Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, a fost cea care a ”eclipsat” evenimentul, iar din discursul ei nu au lipsit câteva înțepături la adresa cârcotașilor.
Olguța a ținut să menționeze că astfel de ceremonii de inaugurare a investițiilor nu sunt chiar obișnuite prin Bănie, spargerea solului de la viitorul Spital Regional fiind o a treia excepție, după stadion și drumul expres, unde simbolul începutului a fost o bordură.
Luată în râs sau privită cu neîncredere, Olguța Vasilescu a decis să vină și de data asta cu bordura la pachet, din superstiție. Așa că mai întâi s-a pus bordura și apoi s-a spart și solul.
Viitorul Spital Regional de Urgenţă Craiova va fi amplasat pe un teren delimitat de DN65F și Prelungirea Teilor din municipiul Craiova, pe Centura de Nord a oraşului. Suprafaţa totală a terenului de care va beneficia unitatea medicală este de 246.127 metri pătraţi.
În urma licitației, primul pachet de lucrări din cadrul întregului proiect a fost câștigat de asocierea firmei Synergy Construct, din București, cu DRAMIROM TRADE, din Galați.
Valoarea contractului prin intermediul căruia va începe șantierul la Spitalul Regional Craiova este de 44.548.758 de lei, fără TVA (peste 8,9 milioane de euro). Suma estimată inițial de Ministerul Sănătății fusese de 59.477.648 de lei, fără TVA.
Lucrările preliminare care vor avea loc în prima etapă includ demolarea clădirii existente, devierea/relocarea/dezafectarea rețelelor aflate pe amplasament, excavații generale (săpătura brută), inclusiv nivelare, stabilizarea terenului în excavație și protecția taluzurilo, împrejmuire (parțial permanentă + parțial temporară), organizarea de șantier (pentru Etapa 1), foraje de adâncime de explorare-exploatare, întreținerea lucrărilor și asigurarea securității incintei pe perioada de tranziție la Etapa 2 şi supraveghere arheologică pe durata excavațiilor.
Termenul estimat pentru realizarea acestor lucrări este de patru luni.
După ce va fi finalizată prima etapă de lucrări, urmează cea mai importantă. Pachetul 2 de lucrări presupune construcția propriu-zisă a unității sanitare şi instalaţii, inclusiv echipamente medicale care includ montaj în timpul construcţiei.
Spitalul Regional ar trebui să fie gata în decembrie 2026.
[embedded content]
Ți-a plăcut articolul?
Vrem să producem mai multe, însă avem nevoie de susținerea ta. Orice donație contează pentru jurnalismul independent
I simply could not go away your web site prior to suggesting that I really enjoyed the standard info a person supply on your guests Is going to be back incessantly to investigate crosscheck new posts
Thank you for the auspicious writeup It in fact was a amusement account it Look advanced to far added agreeable from you However how can we communicate