”Îngrijorări reale” ale SUA privind cei 92.000 de soldați ruși de lângă Ucraina: Rusia atacă tăios Washingtonul

0
26

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 00:30

684 citiri

Antony Blinken, Secretarul de Stat american, a declarat că Statele Unite au trimis un avertisment aliaților săi europeni, privind o posibilă ”invazie militară a Rusiei în Ucraina”. Moscova a venit cu un răspuns aspru la această acuzație, spunând prin vocea lui Dmitri Peskov că ea este ”o isterie care este provocată artificial”.

Casa Albă se teme că Moscova ar putea pregăti un atac asupra vecinului său, mai ales după ce Șeful Serviciile Secrete militare din Ucraina, Kyrylo Budanov a anunțat că ”estimează la 92.000 de soldați ruși” miscarea de trupe, în apropierea graniței țării sale, potrivit Radio Free Europe.

Kremlinul a intrat într-o ofensivă a declarațiilor cu Statele Unite și Vestul, pe fondul îngrijorărilor cu privire la acumularea militară de lângă Ucraina. Astfel, pe 21 noiembrie 2021, Peskov a spus că Occidentul a crescut ”artificial” tensiunile, după ce s-a vehiculat că Moscova ar putea invada țara vecină.

”Această isterie este provocată artificial. Cei care își aduc forțe armate de peste mări, acum ne acuză de ”o activitate militară neobișnuită” pe propriul nostru teritoriu”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Statele Unite, o nouă mutare împotriva lui Vladimir Putin. Congresul cere să nu-l mai recunoască ca președinte al Rusiei

Într-o apariție la televiziunea de stat din Rusia, Dmitri Peskov a declarat că ”Ucraina caută, cel mai probabil, să facă o altă încercare de a-și rezolva propria problemă prin mijloace militare, să creeze un alt dezastru pentru ei înșiși și pentru toată lumea din Europa.

Și încearcă să realizeze acest lucru sub acoperirea a acelor exerciții NATO, a navelor NATO din Marea Neagră, a soldaților Statelor Unite și ai Marii Britanii din regiune”.

SUA mutare-șoc în politica legată de Rusia: Washingtonul acțiune ireversibilă în Ucraina contra agresiunii Moscovei

Pe de altă parte, Kremlinul a descris recentele misiuni de patrulare ale navelor americane din Marea Neagră drept ”o provocare” din partea Statelor Unite și a alianței NATO.

Secretarul NATO, Jens Stoltenberg, a tras și el un semnal de alarmă cu privire la ”concentrarea neobișnmuită” a forțelor rusești de-a lungul graniței cu Ucraina, menționând că trupe similare au fost folosite de Moscova, în trecut, pentru a interveni în țările vecine.

Citeste si:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here