Înșelăciune cu imobile. Mai multe persoane au plătit pentru locuințe fictive, în Cluj-Napoca

0
70

Marti, 31 Ianuarie 2023, ora 20:20

41 citiri

Trei bărbaţi sunt cercetaţi pentru înşelăciuni cu imobile în municipiul Cluj-Napoca, doi dintre ei fiind arestaţi preventiv.

Anchetatorii au stabilit că cei trei au determinat mai multe persoane să plătească garsoniere sau imobile aflate în construcţie, fără deţinerea unor autorizaţii de construcţie. De asemenea, actele nu erau întocmite la notar.

”La data de 30 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Combaterea Infracţiunilor Informatice din Cluj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au pus în executare 4 mandate de percheziţie, în municipiul Cluj-Napoca, 3 dintre acestea domiciliare, iar una într-un spaţiu utilizat ca birou. Activităţile au fost organizate în cadrul cercetărilor efectuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi complicitate la înşelăciune în formă continuată”, a transmis marţi, 31 ianuarie, IGPR.

Sursa citată a precizat că investigaţiile derulate până în prezent au condus la stabilirea faptului că, în perioada 2021-2022, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 36 şi 63 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, ar fi indus în eroare mai multe persoane, determinându-le să remită anumite sume, cu titlu de avans sau plată integrală, în scopul achiziţionării unor garsoniere sau imobile aflate în construcţie în municipiul Cluj-Napoca, fără deţinerea unor autorizaţii de construcţie valabile.

”De asemenea, actele prevăzute de lege în scopul încheierii unor astfel de înţelegeri nu erau întocmite în faţa notarilor publici sau autentificate de către notari publici, conform normelor legale, iar imobilele nu erau predate în termenele menţionate în respectivele documente, încheiate în mod ilicit”, a mai transmis sursa citată.

În curma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate zeci de sisteme informatice, printre care laptopuri şi tablete, telefoane mobile, dar şipeste 7.000 de cartele telefonice, despre care există bănuiala că ar fi fost sau urma a fi utilizate la comiterea unor fapte de înşelăciune simiare.

De asemenea, au fost ridicate sume şi înscrisuri de interes pentru soluţionarea cauzei.

”În baza probatoriului administrat, doi dintre bărbaţi, având vârsta de 36, respectiv 63 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ulterior, faţă de aceştia, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile”, a mai transmis instituţia.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

IGPR a precizat că unul dintre bărbaţi este cercetat în mai multe cauze aflate pe rolul unităţii de parchet menţionate, pentru infracţiuni similare, cu prejudiciu estimat până în acest moment la aproximativ 5 milioane de euro.

Citește și:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here