Institutul Naţional de Sănătate al SUA admite finanţarea experimentelor COVID de tip ‘câştig de funcţie’

0
365

Un oficial al Institutului Naţional de Sănătate al SUA a recunoscut într-o scrisoare publicată miercuri că cercetarea aşa-numită “câştig-de-funcţie” a fost finanţată de SUA în Wuhan, China. De asemenea, acesta a precizat că EcoHealth Alliance, un ONG american care este specializat în detectarea de noi virusuri şi prevenirea pandemiilor, aflat sub conducerea controversatului Peter Daszak, ” nu a raportat” că a fost creat un coronavirus transmis de lilieci care ar putea infecta oamenii, relatează ZeroHedge.

Într-o scrisoare adresată Rep. James Comer (R-KY), directorul adjunct principal al Institutului Naţional de Sănătate al SUA , Lawrence A. Tabak, citează un “experiment limitat” pentru a determina dacă “proteinele de la coronavirusurile de lilieci care circulă în China în mod natural erau capabile să infecteze oamenii, notează sursa citată.

Daszak nu a reuşit să raporteze această constatare şi i s-au acordat cinci zile pentru a trimite “toate datele nepublicate din experimentele şi lucrările efectuate” în cadrul subvenţiei NIH.

Profesorul de chimie al Consiliului de Administraţie al Universităţii Rutgers, Richard H. Ebright, rezumă:

“În timp ce scrisoarea lui Tabak depune toate eforturile pentru a insista că munca EcoHealth nu ar fi putut produce SARS-CoV-2, aceasta îl revendică pe senatorul Rand Paul, pe care Fauci l-a numit în mod repetat mincinos în iulie pentru că l-a acuzat că a finanţat cercetarea în GoF în Wuhan, China.

După cum am observat în septembrie, dovada că SUA, finanţată de cercetarea GoF, a fost larg deschisă datorită materialelor lansate printr-un proces prin Legea privind libertatea de informare de către The Intercept împotriva National Institutes of Health, care dezvăluie că EcoHealth a fost plătită să dezvolte Covid bazat pe SARS himeric care a confirmat că ar putea infecta celulele umane.

În timp ce dovezile acestei cercetări au fost menţionate în studiile publicate, versiunea FOIA oferă o piesă cheie a puzzle-ului care aruncă o nouă lumină asupra a ceea ce se întâmpla”.

“Aceasta este o foaie de parcurs către cercetarea cu risc ridicat care ar fi putut duce la pandemia actuală”, a spus Gary Ruskin, director executiv al US Right To Know, un grup care a investigat originile Covid-19.

De asemenea, în urmă cu 18 luni înainte de pandemie, Daszak a solicitat o subvenţie pentru a elibera coronavirusuri îmbunătăţite din aer în sălbăticie, în efortul de a le inocula împotriva bolilor care altfel ar fi putut ajunge la oameni, potrivit The Telegraph.

Noile documente arată că în urmă cu 18 luni de la apariţia primelor cazuri de Covid-19, cercetătorii au prezentat planurile de a elibera nanoparticule care pătrund în piele şi care conţin “noi proteine himerice” ale coronavirusurilor de lilieci în liliecii din peşteră din Yunnan, China.

Aceştia au planificat, de asemenea, să creeze viruşi himerici, îmbunătăţiţi genetic pentru a infecta oamenii mai uşor şi au solicitat Agenţiei pentru proiecte de cercetare avansată în domeniul apărării Guvernul Statelor Unite 14 milioane de dolari pentru a finanţa lucrările.

Agenţia a refuzat contractul spunând că “este clar că proiectul propus condus de Peter Daszak ar fi putut pune comunităţile locale în pericol”, în timp ce a avertizat că Daszak nu a luat în considerare pe deplin pericolele pe care le implică creşterea virusului prin cercetarea câştigului de funcţie sau prin eliberarea unui virus în aer.

Angus Dalgleish, profesor de oncologie la St Georges, Universitatea din Londra, care s-a străduit să publice lucrări care să arate că Institutul de Virologie din Wuhan (WIV) a desfăşurat activităţi de “câştig de funcţie” de ani de zile înainte de pandemie, a declarat că cercetarea a continuat chiar şi fără finanţare.

Source