Invenție revoluționară: Primul tractor agricol fără șofer controlat cu telefonul VIDEO

0
241

Sambata, 08 Ianuarie 2022, ora 05:48

0 citiri

Tehnologia pătrunde masiv și în domeniul agriculturii, astfel că la Târgul mondial de electronice (Consumer Electronic Show – CES 2022) de la Las Vegas din Statele Unite a fost prezentat un vehicul revoluționar: un tractor autonom, care poate fi controlat cu ajutorul unui smartphone.

Firma americană John Deere, specializată în fabricarea de mașini agricole, a dezvăluit un prototip adaptat al modelului 8R de tractor, ce dispune de inteligență artificială, șase camere video și de sistemul GPS, potrivit Daily Mail.

Configurația tehnică de pe vehicul poate fi instalată și pe tractoarele existente în prezent la ferme și poate fi oferită de compania constructoare, în baza unui abonament.

Gigantul de echipamente agricole John Deere din Statele Unite, cu sediul în Illinois, plănuiște o lansare a noului tractor 8R în acest an 2022, fabricând inițial 20 de vehicule de acest tip, pentru a fi distribuite local.

Tractorul autonom poate fi controlat de către fermieri cu ajutorul unui smartphone, el putând funcționa 24 de ore din 24.

Alimentul minune care previne atacurile de cord și accidentele cerebrale: A dat rezultate excepționale după o lună într-un studiu din SUA VIDEO

Trebuie menționat faptul că fermierii selecționați, de către firma John Deere, au testat vehiculul din 2019, fiind de mare ajutor pentru oricine este implicat în domeniul agricol, ținând cont și de lipsa de personal din prezent.

Tractorul 8R vine echipat cu șase perechi de camere video și inteligență artificală, permițându-i să-și verifice poziția în mers cu o precizie de un centimetru și să se oprească în cazul detectării unui obstacol în cale.

Descoperire care avertizează oamenii: Cel mai mare dușman al inimii, un factor de risc independent

Prețul unui astfel de tractor autonom nu a fost încă anunțat, dar deja Uniunea Fermierilor din Marea Britanie a salutat apariția acestuia, prezicând că se anunță un viitor remarcabil pentru acest vehicul revoluționar.

Citeste si:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here