Ion Ţiriac: Simona Halep este de apărat în procesul de dopaj, dar avocații ei sunt lenți

0
75

Fostul tenisman Ion Ţiriac a declarat, joi, că jucătoarea Simona Halep, depistată pozitiv cu roxadustat la un control efectuat la US Open, este în mod cert “de apărat” în procesul de dopaj în care încearcă să îşi demonstreze nevinovăţia, dar a precizat că avocaţii angajaţi de ea sunt “lenţi”, potrivit Agerpres.

12 Ianuarie 2023, 14:56 (actualizat 12 Ianuarie 2023, 15:31) Știrile TVR |

Simona Halep

„Am văzut-o acum trei zile pe Simona, se antrenează la Stejarii. Acolo îi dau eu voie să se antreneze, pentru că nu trebuie să cer voie la nimeni. După părerea mea, avocaţii ei sunt lenţi, lenţi. (…)  Pentru că ea de bine de rău e la sală în fiecare zi, dă cu racheta în minge şi mai vrea (n.r. – să joace). Dacă într-adevăr este un medicament care a fost viciat sau un aliment viciat… Eu din ce am înţeles, Simona este de apărat din toate punctele de vedere”, a afirmat Ţiriac, prezent la Patinoarul din Otopeni cu ocazia lansării unui program de selecţie pentru echipele de hochei ale Fundaţiei Ţiriac.

Ţiriac nu este foarte optimist în ceea ce priveşte durata cazului de doping al Simonei Halep, precizând că până acum jucătoarea nu a putut nici măcar să depună probele.

Cea mai bună jucătoare româncă de tenis, Simona Halep, a anunţat, la 21 octombrie 2022, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat.

„Astăzi începe cel mai dificil meci din viaţa mea: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv pentru o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, lucru care a venit ca cel mai mare şoc al vieţii. În toată cariera mea, ideea de a trişa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte şi este total împotriva valorilor cu care am fost educată. În faţa unei situaţii aşa de nedrepte, mă simt confuză şi trădată. Voi lupta până la sfârşit pentru a dovedi că nu am luat conştient substanţa interzisă şi am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieşi la iveală”, a spus Halep.

Simona Halep, câştigătoarea a două titluri de Mare Şlem, la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019), a subliniat că în acest caz nu este vorba de titluri şi bani, ci de onoarea sa: „Nu este vorba de titluri sau bani. Este despre onoare şi despre iubirea pe care am dobândit-o pentru jocul de tenis în ultimii 25 de ani”.

”Proba a fost împărţită în două şi analiza ulterioară a conţinut FG-4592 (Roxadustat), care este pe lista 2022 a substanţelor interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA)”, a menţionat ITIA, precizând prezenţa substanţei a fost confirmată la contraexpertiză.

Halep, care ocupă în prezent locul 10 în clasamentul mondial, a fost testată pozitiv la US Open, potrivit APA, românca fiind învinsă în primul tur la New York de ucraineanca Daria Snigur.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here