Israelul va accepta din 9 ianuarie unii cetăţeni străini din ţări cu risc mediu

0
207
Israelul va accepta din 9 ianuarie unii cetăţeni străini din ţări cu risc mediu

Israelul va accepta străini cu presupusă imunitate la COVID-19 din ţări cu risc mediu începând din 9 ianuarie, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii israelian

Călătorii din 199 de ţări desemnate de Israel în categoria ‘portocalie’ vor trebui să facă dovada vaccinării sau trecerii prin boală. În plus, ei vor trebui să prezinte rezultatul unui test PCR înainte şi după sosirea în Israel. Ele includ Australia, Italia şi Irlanda.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii israelian a recomandat ca Africa de Sud, Nigeria, Spania, Portugalia, Franţa şi Canada, care până acum se aflau pe lista ‘roşie’, să fie mutate în zona ‘portocalie’.

Duminică, autorităţile israeliene au raportat 4.206 de cazuri noi de infectare şi o creştere de 195% pe o săptămână, ce ar putea conduce rapid la o presiune suplimentară pe sistemul medical.

Israelul va accepta din 9 ianuarie unii cetăţeni străini din ţări cu risc mediu

Israelul va accepta străini cu presupusă imunitate la COVID-19 din ţări cu risc mediu începând din 9 ianuarie, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii israelian

Varianta Omicron, în spatele creşterii numărului de infecţii din Tokyo

Varianta Omicron cu răspândire rapidă se află în spatele creşterii numărului de infecţii cu coronavirus din Tokyo, unde noile cazuri înregistrate au urcat luni la 103, cele mai multe consemnate după 8 octombrie anul trecut, informează Reuters.

Coronavirus: Două teste PCR obligatorii de marţi pentru a intra în Cipru

Persoanele care merg în Cipru vor trebui să efectueze două teste PCR COVID-19: unul înainte de intrarea în ţară şi unul imediat după sosire, transmite dpa.

Oportunităţi importante pe piaţa de capital din Regatul Unit în 2022

Specialiștii au stabilit ce avantaje aduc acţiunile britanice în 2022, după un an în care randamentul FTSE 100, indicele bursei londoneze, a fost depăşit de evoluţiile principalilor indici din SUA: Dow Jones, S&P 500 şi Nasdaq, anunță Ziarul Financiar.

Cele mai multe cazuri noi de COVID-19 sunt în Bucureşti (146)

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt în Bucureşti – 146 şi în judeţele Constanţa – 143, Cluj – 140 şi Sibiu – 107, a transmis, luni, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Coronavirus: Slovacia deschide restaurantele pentru clienţii vaccinaţi sau care au trecut prin boală

Sectorul ospitalităţii din Slovacia se va deschide la interior pentru clienţii care sunt vaccinaţi împotriva coronavirusului sau care au trecut prin boală, relatează dpa.

Ședință de lucru a premierului cu responsabilii în gestionarea pandemiei COVID-19

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat, luni, o ședință, la sediul Guvernului, pentru a analiza măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Experți francezi, despre tulpina Omicron: Mai puțin severă decât Delta cu până la 80%

Doi membri ai Consiliului Științific din Franța au stabilit că tulpina Omicron este mai puțin severă și mai mult clasică, în comparație cu variantele precedente. Estimarea arată că tulpina Omicron este cu până la 80% mai puțin periculoasă decât Delta.

Virusolog italian: Vârful valului Omicron ar putea fi atins în Italia la sfârşitul lunii ianuarie

Vârful noului val pandemic alimentat de varianta Omicron a coronavirusului va fi atins în Italia la sfârşitul lunii ianuarie, a declarat luni unul dintre cei mai reputaţi virusologi italieni, Massimo Galli, relatează agenţia EFE.

Grindeanu: Drulă știe, doar se face ca nu știe și aude selectiv

„Cătălin Drulă știe, doar se face ca nu știe și aude selectiv”, este reacția lui Sorin Grindeanu la criticile care i-au fost aduse de fostul ministru al Transporturilor. Drulă a caracterizat drept gafă declarația lui Grindeanu, potrivit căruia ar fi în lucru doar 80 km de autostradă.

Din ce în ce mai puțini români se vaccinează împotriva Covid-19

Mai puțin de 26.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID. 6.715 sunt la prima doză.

Donald Trump în PERICOL. Președintele Iranului vrea răzbunare pentru asasinarea generalului Qassem Soleimani

Preşedintele Iranului, Ebrahim Raisi, vrea răzbunare pentru asasinarea generalului Qassem Soleimani. Acesta vrea ca ex președintele american Donald Trump să fie judecat, scrie Reuters. 

Concursuri aranjate în Jandarmerie. Șefi din Jandarmerie, trimiși în judecată

DNA anunță trimiterea în judecată a unor șefi din Jandarmerie pentru aranjarea unor concursuri pentru promovarea în funcții.

Cîmpeanu, despre olimpiade: Toate competițiile listate în prima etapă prevăd etape internaționale

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vine cu precizări privind reluarea organizării olimpiadelor.

Loteria Română anunță un report-record la Joker, de peste 6,44 milioane de euro

Un report de peste 31,89 milioane lei (6,44 milioane de euro) se înregistrează la categoria I a jocului Joker, în cadrul tragerilor loto care vor avea loc joi, potrivit unui comunicat al Loteriei Române.

Source</a