Jaqueline Cristian, eliminată de la Australian Open

0
153

Cristian a început greu meciul, cedând ușor propriul serviciu de două ori la rând și, chiar dacă a avut 5 șanse de rebreak în game-urile 2 și 4, nu a reușit să le valorifice pentru a rămâne aproape.

De la 0-4, Keys a știut să administreze jocul, astfel încât, în ciuda unui rebreak făcut de Cristian, la 2-4, jucătoarea americană și-a adjudecat setul cu 2-6.

Românca a părut să cedeze total inițiativa, când în setul secund a pierdut din nou primul game, pe serviciu, însă s-a mobilizat, a făcut rebreak-ul pentru 2-2 și a mers apoi cap la cap, până la 5-5.

E drept, a avut mari probleme în a-și valorifica avantajul serviciului, în game-urile 5 și 7 fiind nevoită să salveze câte 3 mingi de break în fiecare.

La 5-5, Keys a ridicat nivelul de joc, a făcut un break la zero și mai apoi și-a câștigat serviciul, închizând meciul cu 6-2, 7-5.

În primul tur, Jaqueline Cristian a învins-o pe Greetje Minnen (84 WTA), scor 7-5, 6-4. 

La prima ei participare la un Grand Slam, Jaqueline Cristian primește pentru prezența în turul doi la Australian Open, 70 de puncte WTA, ceea ce în clasamentul mondial live îi aduce un salt de 10 locuri, până pe 59.

Pentru prezența în turul doi al Australian Open, românca va primi un premiu în bani de 102.200 dolari, precum și 70 de puncte WTA.

Gabriela Ruse (72 WTA) va evolua în turul secund împotriva rusoaicei Veronika Kudermetova (32 WTA). 

Source</a