JENS STOLTENBERG: ‘Putin a subestimat puterea şi curajul poporului Ucrainei şi a subestimat hotărârea şi unitatea NATO’

0
56

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Vladimir Putin a făcut două greşeli strategice când a invadat Ucraina: a subestimat puterea şi curajul poporului Ucrainei şi a forţelor sale armate şi a subestimat hotărârea şi unitatea Alianţei, relatează News.ro.

“Aliaţii NATO oferă Ucrainei un sprijin fără precedent. Vom discuta despre sprijinul nostru continuu, care este esenţial pentru a ajuta Ucraina să prevaleze ca stat suveran independent şi pentru a menţine ordinea internaţională bazată pe reguli. Preşedintele Putin a făcut două greşeli strategice – a subestimat puterea şi curajul poporului Ucrainei şi a forţelor sale armate şi a subestimat hotărârea şi unitatea NATO şi a partenerilor noştri”, a declarat Stoltenberg, la reuniunea miniştrilor Apărării de la Bruxelles.

La întâlnire participă şi secretarul american al apărării Lloyd Austin şi ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, continuă sursa.

În timpul discursului de deschidere, Stoltenberg a cerut celor prezenţi să se ridice pentru un moment de reculegere în memoria victimelor cutremuruluil care a zguduit Turcia şi Siria.

https://www.bursa.ro/_rss

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here