JO TOKYO 2020 Bilanțul zilei: Înfrângere istorică la canotaj, pentru echipajul de 8+1

0
237

Momente mai puţin fericite pentru delegația României la Tokyo. Pentru a doua oară în ultimii 41 de ani, echipajul României de 8 plus unu nu urcă pe podium la Jocurile Olimpice. Lotul de canotaj încheie evoluţia în Japonia. Se vor întoarce acasă şi băieţii de la judo, atletism şi nataţie care nu au prins loc în finale.

30 Iulie 2021, 20:43 (actualizat 30 Iulie 2021, 20:50) |

Înfrângere istorică pentru barca de 8 plus 1

Cu mari speranțe a plecat în cursă echipajul de 8+1, candidat la încă o medalie la Jocurile de la Tokyo. Din păcate, pe parcurs, fetele au rămas mult în urmă, iar la finish au ajuns pe locul șase. Asta, deşi în recalificări echipajul nostru stabilise un nou record mondial pentru această probă.

MĂDĂLINA BEREȘ, canotaj, Team România: “Nu s-a întâmplat nimic, asta a fost cursa. Și eu încă stau să diger rezultatul. Și așteptările noastre au fost altele, nu numai ale celor care ne susțin. Fiecare cred că a dat tot ce a putut mai bine și asta a ieșit”.

AMALIA BEREȘ, canotaj, Team România: “A fost o cursă grea așa cum ați văzut, într-adevăr rezultatul nu este cel pe care ni l-am dorit cu toții, dar suntem cu capul sus și știm că asta a fost cursa noastră de astăzi”.

Este pentru a două oară în ultimii 41 de ani când nu urcăm pe podium la această probă. Precedentul eşec a fost la Londra în 2012.

ELISABETA LIPĂ, președintele Federației Române de Canotaj: “Au fost depășite de emoții, nu pot să îmi explic. Nu găsesc nicio explicație. O să analizăm și o să vedem ce s-a întâmplat, dar una peste alta, ce bucurie am trăit la această ediție a Jocurilor Olimpice nu am mai trăit de pe vremea când mi-am încheiat cariera la Jocurile Olimpice de la Atena”.

Până acum, la Tokyo, la canotaj, delegația noastră a obținut o medalie de aur și două de argint.

Pe terenul de atletism, Alin Firfirică nu a prins o zi bună în proba de aruncare a discului şi nu s-a calificat în finală.

ALIN FIRFIRICĂ, atletism, Team România: “A fost muncă mea și a antrenorului meu, în niciun caz nu aș vrea să îmi bat joc de ea. Sunt momente și momente, concursuri și concursuri. Când m-am calificat la Doha și am venit locul 4 toată lumea a fost fericită, să vedem cum va fi acum, sper să fiu înțeles. Nu putem să fim roboți”.

(w620) Alin Firfi

Și drumul lui Vlăduț Simionescu la Tokyo se oprește. El a fost învins în optimile de finală ale turneului olimpic de judo, categoria +100 kg.

VLĂDUȚ SIMIONESCU, judo, Team România: “Meci pierdut la limită. Îmi pare rău. Mi-am dorit foarte mult, din păcate, asta e”.

(w620) Vlăduț S

Iar David Popovici, puștiul fenomen care a întors toate privirile la Tokyo, nu s-a calificat în semifinala de 50 de metri liber. Dar evoluția lui, la doar 16 ani, a fost apreciată de toată lumea sportivă. Jurnaliști dar și înotători celebri îi prevăd un viitor strălucit.

Articole pe aceeaşi temă

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here