“Obiectivul Federaţiei Române de Canotaj, acela de a lua 2 medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a fost depăşit. Performanţa României la canotaj este una excepţională şi vine după o ediţie a JO de la Londra (2012) când România nu a câştigat nicio medalie şi după JO de la Rio (2016), când România reuşea să îşi adjudece o singură medalie la canotaj, bronzul cu barca de 8+1 feminin. Atunci, România încheia întrecerea olimpică pe locul 21 în clasamentul pe naţiuni. Mai mult, sunt primele medalii câştigate în canotajul masculin după aproape trei decade. Echipajul de patru rame a adus prima medalie pentru România în această probă după 29 de ani, de la Jocurile Olimpice de la Barcelona. La dublu rame masculin este prima medalie câştigată după argintul de la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988′, se arată în comunicatul citat”.
Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au reuşit să aducă din nou aurul olimpic pentru România în proba de dublu vâsle după 37 de ani, când la JO de la Los Angeles (1984) Elisabeta Lipă şi Mărioara Popescu câştigau urcau pe prima treaptă a podiumului.
Echipajul de patru rame masculin, compus din Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari, a câştigat argintul.
Tot argint olimpic a a obţinut România şi în proba de dublu rame masculin prin Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă.
Bilanţul olimpic general al canotajului românesc este de 20 de medalii de aur, 12 de argint şi 9 de bronz.