Joe Biden a promulgat bugetul Pentagonului, în valoare de 770 de miliarde de dolari

0
55
Joe Biden a promulgat bugetul Pentagonului, în valoare de 770 de miliarde de dolari Agerpres Joe Biden

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a promulgat, luni, bugetul anual al Departamentului Apărării, în valoare de 770 de miliarde de dolari, fiind prevăzute fonduri inclusiv pentru susţinerea Ucrainei şi pentru contracararea Chinei.

“Luni, 27 decembrie, preşedintele a promulgat Legea de autorizare a finanţării pentru apărare (NDAA) pentru anul fiscal 2022, care permite alocarea de fonduri în principal pentru programe ale Departamentului Apărării şi pentru construcţii militare, pentru programe de securitate naţională ale Departamentului Energiei şi pentru proiecte ale serviciilor de informaţii; este prevăzută o majorare a salariului de bază în armată şi în alte structuri care au legături cu forţele armate americane”, anunţă Preşedinţia SUA, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de MEDIAFAX.

Senatul Statelor Unite a aprobat, pe 15 decembrie, un buget anual al Departamentului Apărării în valoare de 770 de miliarde de dolari, fiind prevăzute inclusiv fonduri pentru asistenţă militară destinată Ucrainei, în contextul tensiunilor cu Rusia, precum şi pentru contracararea Chinei. Bugetul apărării a fost suplimentat cu 5% faţă de cel de anul trecut, la finalul negocierilor intense între liderii Partidului Democrat şi cei ai Partidului Republican privind politicile de contracarare a Rusiei şi Chinei.

Planul bugetar prevede alocarea a 300 de milioane de dolari pentru Iniţiativa de Asistenţă pentru Securitate destinată Ucrainei, pe fondul tensiunilor cu Rusia. De asemenea, este prevăzută suma de patru miliarde de dolari pentru Iniţiativa de Apărare a Europei şi 150 de milioane de dolari pentru cooperarea în materie de securitate în zona Mării Baltice.

În scopul contracarării Chinei, planul bugetar prevede alocarea a 7,1 miliarde de dolari pentru Iniţiativa Descurajării militare în Pacific, iar Congresul SUA asumă angajamentul de a oferi finanţare Taiwanului, în caz de necesitate. Pentagonul nu va putea achiziţiona echipamente militare fabricate cu produse obţinute prin muncă forţată prestată în regiunea chineză Xinjiang.

(sursa: Mediafax)

Joe Biden a promulgat bugetul Pentagonului, în valoare de 770 de miliarde de dolari

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a promulgat, luni, bugetul anual al Departamentului Apărării, în valoare de 770 de miliarde de dolari, fiind prevăzute fonduri inclusiv pentru susţinerea Ucrainei şi pentru contracararea Chinei.

Prețul petrolului scade, pe fondul anulării zborurilor în lume

Prețul petrolului a scăzut luni, țițeiul american cu peste un dolar, după ce companiile aeriene au anulat mii de zboruri în Statele Unite în perioada sărbătorilor de Crăciun, pe fondul creșterii numărului de infecții cu COVID-19, anunță Reuters.

Rata șomajului în Bucureşti în luna noiembrie 2021 este 1,15%

La sfârșitul lunii noiembrie, în evidențele Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă Bucureşti erau înregistrați 14.080 șomeri (din care 7.497 femei), rata șomajului fiind de 1,15%.

Execuția bugetului general consolidat în primele 11 luni s-a încheiat cu un deficit de 4,7% din PIB

Execuția bugetului general consolidat pe cele unsprezece luni ale anului 2021 s-a încheiat cu un deficit de 55,98 mld lei (4,70% din PIB) în scădere față de deficitul de 84,05 mld lei (7,94% din PIB) înregistrat la aceeaşi perioadă a anului 2020, anunță Ministerul Finanțelor.

Gheorghiță: Fiecare persoană care a ales să se vaccineze a reprezentat un pas către normalitate

La un an de la debutul campaniei de vaccinare în România, coordonatorul acestei campanii, Valeriu Gheorghiță, spune că fiecare persoană care a ales să se vaccineze a reprezentat un pas către normalitate.

Un an de vaccinare anti-Covid: De la liste de așteptare la centre închise din lipsă de doritori

În 27 decembrie se împlinește un an de la prima vaccinare anti-Covid în România. Într-o campanie cu suișuri și coborâșuri, până acum au fost administrate peste 15 milioane de doze de vaccin.

INS: Cele mai multe călătorii efectuate în primele 9 luni de rezidenţi au fost pentru vacanţe

Potrivit datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică cele mai multe călătorii efectuate în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie de rezidenţii din România au fost pentru vacanţe, predominând cele cu durata de 1-3 înnoptă

Circulaţie îngreunată din cauza ninsorii pe mai multe drumuri naţionale

Traficul rutier este îngreunat din cauza ninsorii, luni seară, pe mai multe drumuri naţionale, informează Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române.

Ritmul de vaccinare anti-Covid încetinește! Câți români s-au imunizat în ultimele 24 de ore

Peste 21.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, dintre care apoape 4.300 cu prima doză, a anunțat luni CNCAV.

MAE a gestionat, în anul 2021, peste 661.000 de solicitări de informații consulare

MAE a gestionat, în anul 2021, prin intermediul Call-Center-ului, un număr de peste 661.000 de solicitări de informații consulare, anunță instituția, care prezintă un bilanț în cifre al acțiunii diplomatice și consulare din anul care se încheie.

Un spital din Israel va administra a patra doză de vaccin anti-COVID-19 ca parte a unui test clinic

Un spital din Israel va administra, începând de luni, o a patra doză dintr-un vaccin împotriva COVID-19 unui număr de 150 dintre angajaţii săi ca parte dintr-un test clinic pentru a evalua necesitatea unui al doilea booster la nivel naţional, a anunţat duminică unitatea medicală, transmite Reuters.

Cod GALBEN de polei în Capitală

Bucureștiul și cinci județe se află, luni seară, sub Cod galben de polei emis de meteorologi. În alte două județe se anunță ceață.

Rata şomajului înregistrat în evidenţele ANOFM în luna noiembrie a fost 2,72%

La sfârşitul lunii noiembrie 2021, rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 2,72%, mai mică decât cea din luna anterioară cu 0,04 pp şi mai mică cu 0,60 pp decât cea din luna noiembrie a anului 2020.

Cele mai multe cazuri noi de COVID-19 faţă de ultima raportare sunt în Bucureşti - 672

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt în Bucureşti – 672 şi în judeţul Cluj – 43, a informat, luni, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Certificatele digitale Covid vor avea un nou tip de marcaj

Posesorii de certificate de vaccinare vor întâlni un nou tip de marcaj. S-a introdus diferențierea între certificatele de vaccinare care atestă finalizarea seriei primare și cele emise în urma unei doze de rapel.

Source</a