Licitație pentru realizarea loturilor 1 și 2 de electrificare a liniei Cluj-Napoca – Oradea – Bihor

0
186

Licitație pentru realizarea loturilor 1 și 2 de electrificare a liniei Cluj-Napoca - Oradea - Bihor Victor Stroe

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA organizează licitație pentru realizarea loturilor 1 și 2 de electrificare a liniei Cluj-Napoca – Oradea – Bihor. 

Pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare pe secţiunile Cluj – Aghireş (lotul 1) şi Aghireş – Poieni (lotul 2) se alocă aproximativ 3 miliarde de lei.

Obiectivul “Electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor” are drept scop creşterea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Suma prevăzută este de 2,978 miliarde lei, fără TVA, din care 1,505 miliarde lei, fără TVA, pentru lotul 1 Cluj – Aghireş, respectiv 1,473 miliarde lei, fără TVA, pentru lotul 2 secţiunea Aghireş – Poieni. Banii provin din Fonduri Externe Nerambursabile, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), componenta 4 – Transport sustenabil – Reforma 1.5 – Dezvoltarea infrastructurii feroviare şi managementul traficului feroviar.
Va fi astfel electrificată şi reabilitată linia de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor – Frontieră, în lungime de 166,2 km, pentru creşterea numărului de pasageri şi a volumului de mărfuri transportate.

Termenul-limită pentru primirea ofertelor este 14 februarie 2022, iar deschiderea acestora este programată în aceeaşi zi, la ora 15:00.

Vor fi modernizate clădirile staţiilor de călători, construirea de pasarele şi/sau tuneluri pietonale, ridicarea nivelului peroanelor, în conformitate cu standardele europene în vigoare; modernizare poduri, podeţe, repararea sistemului de drenaj, îmbunătăţirea terasamentelor; facilităţile pentru persoanele cu dizabilităţi; montarea de panouri fonoabsorbante şi/sau soluţii alternative de reducere a nivelului de zgomot; construcţia drumurilor de întreţinere de-a lungul căii ferate (unde nu sunt disponibile drumuri publice); modernizarea instalaţiilor de electrificare (25 kV) pe toată lungimea tronsonului; instalaţii de centralizare electronică noi, în staţii, şi introducerea sistemului de siguranţă ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R); modernizarea echipamentului de telecomunicaţii.

Durata proiectului este de 102 luni pentru fiecare contract: 6 luni pentru proiectare, 36 luni pentru execuţia lucrărilor, 60 de luni pentru perioada de garanţie a obiectivului.

Licitație pentru realizarea loturilor 1 și 2 de electrificare a liniei Cluj-Napoca - Oradea - Bihor

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA organizează licitație pentru realizarea loturilor 1 și 2 de electrificare a liniei Cluj-Napoca – Oradea – Bihor. 

ROBOR la 3 luni continuă să crească. La ce valoare a ajuns astăzi

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a ajuns la 3,03% pe an, astăzi, de la 3,01%, marţi, arată datele BNR.

(P) Prețuri mai mici pe answear folosind site-ul discount.ro

Că ai nevoie de articole de sezon, că trebuie să îți cumperi anumite piese vestimentare pentru ocazii deosebite sau că vrei, pur și simplu, să îți reînnoiești garderoba achiziționând cele mai noi modele de articole vestimentare și de încălțăminte, oricare ar fi motivul, soluția este aceeași – codurile de reducere care îți oferă posibilitatea de a cumpăra articolele preferate la prețuri mai mici, avantajoase.

Activele fondurilor de pensii facultative au ajuns la 3,28 miliarde de lei în noiembrie 2021

Activele fondurilor de pensii facultative au ajuns la 3,28 miliarde de lei la sfârșitul lunii noiembrie 2021, cu 15% mai mari față de aceeași perioadă din 2020, arată Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Un nou director general la conducerea TAROM

Noul director general al Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost numit Mihăiţă Ursu. Acesta este membru în Consiliul de Administraţie şi a mai fost director general al societății în perioada iunie 2020 – iunie 2021.

Record absolut pe piața muncii. Peste 12,6 milioane de aplicări pentru joburi

Românii au depus peste 12,6 milioane de aplicări pe eJobs.ro anul trecut, cel mai mare număr de candidaturi din ultimul deceniu.

Constructorii vor cu orice preţ angajaţi. Piaţa, inundată cu forţă de muncă din Asia

Constructorii vor cu orice preţ angajaţi, dar întrebarea este ce costuri sociale şi economice va aduce inundarea pieţei cu forţă de muncă din Asia. Turcia, India, Bangladesh, Vietnam, Nepal sunt principalele ţări care au furnizat forţă de muncă pentru industria construcţiilor din România.

Tarom a încheiat anul cu venituri de aproape trei ori mai mari şi pierderi de aproape 400 mil. lei

Compania Naţională de Trans­por­turi Aeriene Române Tarom a avut anul trecut venituri de 958 milioane lei, în creştere cu aproape 170% faţă de încasările înregistrate în 2020, anul izbucnirii pandemiei.

Preferințele de muncă ale tinerilor români. Circa 60% vor program flexbil și normă întreagă

Circa 60% dintre tinerii români Millennials şi Generația Z vor să lucreze în sistem hibrid, după un program flexibil. Totodată,  59% preferă contract cu normă întreagă la un singur angajator, arată studiul Deloitte Central Europe First Steps into the Labour Market. Doar 5% vor să lucreze doar de la birou și să aibă un program fix.

Scumpiri URIAȘE în industrie. Sectoarele cu cele mai mari creșteri

Costurile producţiei industriale s-au scumpit cu 32,2% în luna noiembrie 2021, atât pe piaţa internă cât şi externă, raportat la aceeaşi lună din 2020, arată datele INS.

Guvernul și-a povestit visul feroviar: 1 miliard de lei pentru modernizarea a 160 de bariere CFR. Din 3.000!
Galerie Foto După ce zeci de ani investițiile în calea ferată au fost la limita supraviețuirii, sumele necesare acum pentru refacerea ei și modernizarea parcului de material rulant au ajuns la sume astronomice.

Ministrul Turismului se laudă pe Facebook. PIB-ul României a ajuns la un nivel record

PIB-ul României a crescut cu 17 miliarde euro în 2021 raportat la anul 2019 şi a ajuns la circa 1.190 miliarde lei. Acesta reprezintă un record istoric, spune ministrului Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Turismul de Revelion a scăzut cu peste 32%. Încasări mai mici cu circa 40%

Circa 121.000 de persoane au petrecut Revelionul 2021/2022 într-o locație din România, cu 32% mai puţine față de Anul Nou 2019/2020. Aceștia au cheltuit aproape 25,6 milioane de euro, sumă cu 40% mai mică raportat la anul dinaintea pandemiei, arată Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Înmatricularile auto noi au scăzut cu peste 4% în 2021

Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut cu 4,1% în 2021, raportat la anul anterior, potrivit Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor (DRPCIV), transmise de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Rezervele BNR, în creștere la final de an

Reprezentanții BNR anunță că la 31 decembrie 2021, rezervele valutare ale băncii se situau la nivelul de 40.475 milioane euro, față de 39.283 milioane euro la 30 noiembrie 2021.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here