London Stock Exchange preia Quantile pe 363 milioane de dolari

0
183

London Stock Exchange Group Plc (LSEG), operatorul Bursei de Valori din Londra (LSE), a decis să cumpere Quantile Group Ltd., în încercarea de a-şi consolida soluţiile de management al riscului oferite traderilor, anunţă Bloomberg.

LSEG a informat că va plăti până la 274 de milioane de lire sterline (363 de milioane de dolari) pentru Quantile Group.

Instrumentele Quantile ajută băncile, fondurile speculative şi alte firme să optimizeze dimensiunea, riscul, complexitatea şi costurile asociate portofoliilor de instrumente derivate.

Potrivit LSEG, achiziţia este finanţată din deţinerile de numerar existente şi facilităţi de credit. Afacerea este aşteptată să se finalizeze în 2022, după obţinerea aprobărilor din partea autorităţilor antitrust şi a altor organisme de reglementare. Evercore a fost sigurul consultant financiar al LSEG în această afacere.

Potrivit Reuters, societatea preluată de LSEG va fi o entitate de sine stătătoare în cadrul activităţilor post-tranzacţionare ale companiei, care oferă servicii de compensare pentru instrumente financiare derivate over-the-counter OTC).

Preluarea Quantile le va oferi clienţilor “instrumente şi infrastructură mai sofisticate pentru a-şi optimiza resursele financiare şi a genera eficienţe operaţionale mai mari instrumentelor derivate OTC”, a declarat, citat de Bloomberg, Daniel Maguire, şeful diviziei post-tranzacţionare din cadrul LSEG.

Quantile a fost înfiinţată în 2015 şi este condusă de preşedintele Stephen O’Connor, fost bancher la Morgan Stanley. Până în august, Stephen a fost director independent al LSEG.

În prima jumătate a anului curent, LSEG a înregistrat o creştere a veniturilor sale, pe fondul integrării furnizorului de date Refinitiv, preluat anul acesta.

Aceste venituri au crescut cu 4,6%, la 3,36 miliarde de lire sterline (4,67 miliarde de dolari). Profitul operaţional ajustat a sporit la 1,17 miliarde de lire sterline, de la 457 de milioane de lire sterline în primele şase luni din 2020. Profitul total a atins 2,7 miliarde de lire, faţă de 914 milioane de lire în semestrul întâi din 2020.

Performanţa a fost susţinută de creşterea cu 9,6% a veniturilor de pe pieţele de capital, întrucât listările la bursă au consemnat cea mai bună primă jumătate a vreunui an de după 2014, iar volumele tranzacţiilor cu produse cu venit fix au sporit, de asemenea.

“Am avut o primă jumătate a anului extraordinară – atragerea de capital prin intermediul pieţei noastre este foarte solidă”, a declarat, la raportarea rezultatelor financiare, directorul executiv al LSEG, David Schwimmer, estimând că şi al doilea semestru va fi aglomerat în privinţa ofertelor publice iniţiale.

LSEG va plăti un dividend interimar de 25 de pence pe acţiune, în creştere cu 7% faţă de anul anterior.

https://www.bursa.ro/_rss

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here