Lovitură pentru Statele Unite: Un fost spion KGB, prieten al lui Putin, vinde arme unor aliați ai Americii VIDEO

0
461

Joi, 18 Noiembrie 2021, ora 00:42

403 citiri

Corespondentul NBC, Keir Simmons, i-a luat primul interviu dat unei televiziuni din Statele Unite lui Sergei Chemezov, CEO al companiei de stat Rostec din Rusia, fost agent KGB. În cadrul acestuia, apropiatul lui Putin a declarat că firma sa vinde arme aliaților SUA, spunând că acest lucru este ”doar o afacere”.

Dialogul dintre cei doi s-a desfășurat la o expoziție de armament desfășurată la Dubai, Emiratele Arabe Unite, unde Rusia și-a prezentat noul său prototip al avionului invizibil supersonic de vânătoare Suhoi-75, denumit și ”Checkmate”, o aeronavă din generația a cincea, potrivit NBC News.

Acest avion Su-75 are capacitatea de a nu fi ”văzut” de sistemele de radar inamice, dispunânmd și de tehnologii avansate, inclusiv un sistem care se bazează pe inteligență artificială.

”Su-75 este asemănător avionului american de top F-35, dar este mai ieftin, spun rușii. Diferența cheie dintre cele două este că F-35 este real, iar acesta este doar un prototip și nu este încă testat”, a început discuția Keir Simmons.

”Poți compara avionul nostru cu F-35. În mod obișnuit, noi concurăm cu americanii”, a spus CEO-ul companiei de armament Rostec din Rusia.

Corespondentul NBC amintește faptul că Chemezov este ”membru al cercului de prieteni ai lui Putin, ei au lucrat împreună la KGB, în Germania, ca agenți ai Serviciilor Secrete din Rusia”.

SUA mutare-șoc în politica legată de Rusia: Washingtonul acțiune ireversibilă în Ucraina contra agresiunii Moscovei

Avioanele din Statele Unite și Rusia au participat la expoziția Dubai Airshow, care se desfășoară între 14 și 18 noiembrie la Dubai World Center.

Trebuie menționat faptul că Rusia este al doilea cel mai mare exportator de arme din lume, după Statele Unite, iar firma Rostec domină industria de armament a Moscovei, unde Chemezov este directorul acesteia.

”Am fost trecut și eu pe lista de sancțiuni ale Statelor Unite, deoarece sunt prieten cu Putin”, spune CEO-ul rus. El are în plan să vândă noul avion supersonic invizibil Su-75 Arabiei Saudite și Turciei, care sunt țări aliate Statelor Unite, iar utltima este și membră a NATO.

Menționăm faptul că Turcia a cumpărat din Rusia sistemul de apărare anti-rachetă S-400, ceee ce a dus la instituirea unui embargou al Washington-ului pentru Ankara, care deși a plătit 1,4 miliarde de dolari Americii pentru cumpărarea de avioane de luptă F-35, contractul a fost anulat, potrivit Newsweek.

”Îngrijorări serioase” ale SUA privind o posibilă invazie a Rusiei într-o țară din estul Europei. Directorul CIA, convorbire secretă cu Putin VIDEO

În ciuda sancțiunilor americane impuse Turciei, Chemezov speră să vândă noile avioane Su-75 Turciei, spunând că acest lucru reprezintă ”doar o afacere” pentru Rusia, în interviul pentru NBC News.

Citeste si:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here