Lucian Margineanu este noul director al centrului de productie Continental Automotive din Timisoara

0
57
csm_lucian_margineanu___plant_manager_car_tsr_f826d193d9.jpeg

Continental anunță numirea lui Lucian Mărgineanu în funcția de director al centrului de producție Continental Automotive din Timișoara, începând cu data de 1 august.

El îi urmează în funcție lui dr. Ralf Luchs, care a ocupat această poziție timp de cinci ani și care își continuă activitatea tot în cadrul companiei.

Lucian Mărgineanu este angajat al Continental din 2001, făcând parte din echipa fabricii automotive din Timișoara încă de la înființarea acesteia, în 2006.

În ultimii opt ani, a ocupat diferite poziții de conducere în mai multe centre de producție Continental, în China și Cehia, iar înainte să revină în capitala Banatului, Lucian Mărgineanu a deținut funcția de director al fabricii din Novi Sad, Serbia.

În centrul de producție Continental Automotive din Timișoara sunt fabricate peste 17 milioane de produse anual. Printre cele mai importante pot fi enumerate: unități electronice de control al sistemului de siguranță airbag, sisteme electronice de frânare și parcare, pedale de accelerație cu circuit de reacție, unități de control pentru detecția mâinilor pe volan, atenuarea și stabilizarea verticală a suspensiei pneumatice, unități de control al servodirecție, unități de control pentru reglarea suspensiei și stabilizarea dinamică a sarcinii, unități de afișaj central de tip standard, sisteme de afișare pe parbriz și instrumente de bord.

Fabrica a livrat peste 147 de milioane de componente clienților, în cei peste 15 ani de activitate. De-a lungul timpului, centrul de producție s-a dezvoltat în direcția Industriei 4.0, integrând echipamente și tehnologii precum sistemul inovator de stocare, instalația de trigenerare și altele.

Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2021 o cifră de afaceri de 33,8 miliarde de euro și are în prezent peste 190.000 de angajați în 58 de țări și piețe. În 8 octombrie 2021, compania a aniversat 150 de ani de la înființare.

În perioada 1999 – 2021 Continental a investit peste 2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2021, Continental avea peste 17.500 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Source