Ludovic Orban: Sustin suspendarea autorizatiei de functionare in cazul nerespectarii repetate a masurilor de protectie sanitara

0
55

Ludovic Orban, presedintele PNL, a declarat luni ca sustine amendamentul conform caruia in cazul in care o societate nu a respectat normele de protectie sanitara in mod repetat sa i se suspende autorizatia de functionare si de catre institutiile cu atributii de control.

“Este o propunere ca sa se modifice un act normativ, o ordonanta care cred ca este in dezbaterea Senatului, astfel incat sa se permita suspendarea autorizatiei de functionare in cazul restaurantelor sau altor activitati in cazul in care in mod repetat nu sunt respectate masurile de protectie sanitara.

Aceasta posibilitate exista si pentru emitentii autorizatiilor de functionare, care sunt primarii. Aceasta modificare ar presupune ca nu doar primarii, ci si institutiile care au atributii de control, in special Politia, sa poata sa emita aceasta decizie, dupa controale in care se constata ca, in mod repetat, o societate nu a respectat normele de protectie sanitara, sa poata sa dispuna aceasta masura”, a spus Orban la Parlament.

El a aratat ca propunerea se afla in dezbatere.

“Pana la adoptarea actului normativ, el va iesi de la Senat, va trece in Camera Deputatilor. Daca va ajunge in Camera Deputatilor, eu sustin acest amendament”, a mai spus Orban.

CITESTE SI:

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here