MAE RUS: China a prezentat Rusiei viziunea sa pentru and #39; and #39;soluţionarea politică and #39; and #39; a conflictului din Ucraina, nu un and #39; and #39;plan and #39; and #39; de pace

0
54

China a prezentat Rusiei viziunea sa pentru ”soluţionarea politică” a conflictului din Ucraina, nu un ”plan” de pace, cum a fost descrisă această iniţiativă de unii politicieni occidentali şi în relatări ale presei, a transmis astăzi Ministerul rus de Externe, după încheierea vizitei efectuate la Moscova de cel mai înalt responsabil al diplomaţiei chineze, consemnează AFP, conform Agerpres.

“Partenerii chinezi ne-au împărtăşit reflecţiile lor asupra cauzelor profunde ale crizei ucrainene, precum şi abordările lor pentru soluţionarea sa politică”, afirmă MAE rus. “Nu a fost vorba despre un “plan” (de pace n.red. AFP) separat”, adaugă acesta.

“Am remarcat declaraţii ale unor politicieni occidentali şi relatări în presă despre un fel de “plan de pace chinez”. Ca de obicei, ele distorsionează tabloul real”, mai notează MAE de la Moscova.

Precizările diplomaţiei ruse vin la finalul vizitei efectuate la Moscova de cel mai înalt responsabil al diplomaţiei chineze, Wang Yi, care a avut în capitala rusă întrevederi cu şeful Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev, cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov şi cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Oficialul chinez s-a întâlnit anterior, la Conferinţa de Securitate de la Munchen, şi cu ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba, căruia i-a prezentat, conform declaraţiei acestuia din urmă citată de AFP, “elemente cheie ale planului de pace chinez” pentru încheierea războiului pornit de Rusia contra Ucrainei în urmă cu un an. “Aşteptăm să primim acest text pentru a-l studia în detaliu, pentru că nu putem trage concluzii doar după o prezentare orală. Odată ce vom fi primit documentul, îl vom examina în profunzime şi vom trage propriile noastre concluzii”, a mai declarat Kuleba, marţi.

Astăzi, un înalt responsabil ucrainean a declarat presei, cu condiţia anonimatului, că Beijingul nu a consultat Kievul în pregătirea planului său de pace pentru Ucraina, scrie AFP.

https://www.bursa.ro/_rss

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here