Mâncarea viitorului: "Orezul de vită", sursă importantă de proteine din ingineria alimentară

0
22

Profesorul Jinkee Hong, de la Universitatea Yonsei din Seul, care a condus cercetarea publicată în revista Matter în această lună, a declarat că “orezul de vită” este primul produs de acest fel. Acesta folosește particule de cereale ca bază pentru cultivarea celulelor de grăsime animală, scrie Reuters.

În cadrul cercetării, boabele de orez au fost tratate cu enzime pentru a crea un mediu optim pentru creșterea celulelor, apoi au fost infuzate cu celule bovine care sunt cultivate pentru a obține produsul hibrid final, ce seamănă cu un bob de orez roz.

“Dacă va fi dezvoltat cu succes în produse alimentare, orezul cultivat din carne de vită ar putea servi ca sursă sustenabilă de proteine, în special în mediile în care creșterea tradițională a animalelor este impracticabilă”, a spus Hong.

Acest orez conține cu aproximativ 8% mai multe proteine și cu 7% mai multe grăsimi decât orezul convențional. Hong a precizat că proteinele sunt în proporție de 18% de origine animală, ceea ce le face o sursă bogată de aminoacizi esențiali.

Hong a spus că rămân provocări din punct de vedere tehnic și în ceea ce privește câștigarea clienților dacă produsul va ajunge pe rafturile magazinelor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Source</a