Mandatul CEO-ului BVB, Adrian Tănase, a fost prelungit

0
282

Mandatul CEO-ului BVB, Adrian Tănase, a fost prelungit

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a autorizat prelungirea mandatului lui Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori Bucureşti, până la  31 decembrie 2022. Acesta urma să expire la data de 23 ianuarie 2022.

Adrian Tănase a fost numit CEO al BVB în şedinţa Consiliului de Administraţie al bursei din 4 decembrie 2017, renunţând la poziţia de CEO al NN Pensii Private, pe care o deţinea din 2013.

„Obiectivele domnului Adrian Tănase în mandatul de director general al BVB rămân axate pe dezvoltarea Bursei de Valori Bucureşti prin noi listări, creşterea volumului de tranzacţionare, autorizarea Contrapărţii Centrale şi lansarea pieţei derivatelor, precum şi creşterea profitabilităţii BVB şi performanţa acţiunii BVB”, spunea Radu Hanga, preşedinte BVB, la sfârşitul lunii noiembrie 2021.

BVB are o capitalizare de circa 205 milioane de lei. Acţiunile BVB s-au apreciat cu aproximativ 0,8% de la începutul acestui an şi cu aproape 9% în 2021. BET, indicele de referinţă al bursei româneşti, a crescut cu 1,6% în 2022 și cu 32% în 2021.

BVB a avut venituri operaţionale de 18,4 milioane de lei în primele 9 luni din 2021, în scădere cu 9% faţă de aceeaşi perioadă din 2020, şi un profit net de 5,5 milioane de lei, minus 37%.

România, pe locul 3 în clasamentul celor mai atractive state pentru călătorii și munca la distanță

România se află pe locul 3 în topul statelor cele mai favorabile pentru combinarea muncii la distanță cu călătoriile, arată un clasament realizat de momondo.ro. 

Mandatul CEO-ului BVB, Adrian Tănase, a fost prelungit

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a autorizat prelungirea mandatului lui Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori Bucureşti, până la  31 decembrie 2022. Acesta urma să expire la data de 23 ianuarie 2022.

ROBOR la 3 luni continuă să crească. Ce se întâmplă cu ROBOR la 6 luni

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a ajuns la 3,07% pe an astăzi, de la 3,05% în ședința anterioară, arată datele BNR. 

Salariile și numărul locurilor de muncă au crescut în 2021. Preferințele angajaților în 2022

Salariile au crescut cu peste 16% iar locurile de muncă au fost cu 25% mai multe în 2021. Totodată, angajații au preferat munca de acasă. În acest an estimările arată că vor fi acordate noi beneficii extrasalariale,  salariații îşi vor schimba jobul mai des, arată un raport realizat de bestjobs.ro.

Veniturile lunare pe gospodărie în trimestrul III 2021. Cât de mari au fost cheltuielile

Veniturile totale medii lunare pe gospodărie s-au ridicat la 5.704 lei şi 2.256 lei pe persoană în trimestrul III 2021, arată datele INS. 

Probleme în proiectul Neptun Deep. Contractul de achiziție a acțiunilor ExxonMobil de către Romgaz se tărăgănează

Contractul de achiziție a acțiunilor ExxonMobil and Production Romania Limited de către Romgaz se tărăgănează. Etimările producătorului de gaze naturale arată că trazacția va fi finalizată în primul triimestru din 2022.

Statele Unite, lider pe piața gazelor lichefiate, concurează Rusia în Europa

Concurența dintre Statele Unite și Rusia nu se manifestă doar în plan militar. Explozia prețurilor la gaze naturale a permis SUA să devină principalul exportator mondial de gaze naturale lichefiate (GNL), detronând Australia și Qatarul.

Ajutorul seamănă mai mult cu o glumă proastă. Câți bani ne dă statul pentru compensarea facturilor-gigant la energie

Chiar dacă facturile lunii ianuarie la gaz și electricitate nu au venit încă, nu toți consumatorii vor beneficia de compensarea prețurilor decisă de Guvern, iar o altă parte va primi sume foarte mici în raport cu valoarea facturilor.

BNR a DECIS majorarea ratei dobânzii de politică monetară de la 11 ianuarie 2022

Rata dobânzii de politică monetară a fost stabilită la 2% pe an de la 11 ianuarie 2022, în creștere față de 1,75% până acum, potrivit deciziei Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României.

Deficitul balanței comerciale a crescut la peste 21,3 miliarde de euro în primele 11 luni din 2021

Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) a ajuns la 21,369 miliarde de euro în primele 11 luni din 2021, cu 4,929 miliarde de euro mai mare faţă de aceeași perioadă din 2020, relevă datele INS.

eCalificat, portalul spre care să vă îndreptați atenția dacă vă doriți cursuri online de formare

În era modernă, să urmăm cursuri de formare profesională nu trebuie să mai fie atât de complicat. Accesul este mai facil ca oricând, grație online-ului. Iar din șirul acelor portaluri care mizează pe e-learning descoperim eCalificat. Iată aici ce opțiuni de cursuri aveți.

Cum era România când a apărut euro, acum 20 de ani

Cum era România când a apărut euro, acum 20 de ani: economia a crescut de 6 ori, dar datoria externă de 11 ori, dobânzile la creditele în lei au scăzut de la 45% la 5%, inflaţia s-a redus de la 30% la 7%.

Analiză mărfuri Saxo Bank: Prețurile se clatină, pe măsură ce intrăm în 2022

„Turbulente” e cuvântul care ar descrie cel mai bine primele zile de tranzacționare din 2022 și, la fel ca și începutul nervos al anului 2021, a fost o creștere bruscă a randamentelor Trezoreriei SUA, creștere care a oferit o direcție inițială pentru diferitele clase de active.

ASF ştia de situaţia în care se afla City Insurance încă din iunie 2020

ASF ştia de situaţia în care se afla City Insurance încă din iunie 2020, când s-au analizat indicatorii prudenţiali pentru exerciţiul de evaluare a activelor şi pasivelor sectorului asigurărilor.

Record istoric, gata să fie consemnat în facturile românilor. Creștere explozivă a prețului energiei spot: 300% într-un an

România a încheiat anul trecut cu prețuri record la energia tranzacționată pe piața spot, iar acest lucru se va resimți în facturile consumatorilor casnici cât de curând.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here