MARCEL CIOLACU: ‘Bugetul pe 2023 este sustenabil şi echilibrat’

0
93

Bugetul propus de Guvern pentru 2023 este sustenabil şi echilibrat, a afirmat, astăzi, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, care a subliniat importanţa investiţiilor, transmite Agerpres.

El a participat la o conferinţă de presă a Primăriei Sectorului 4 privind finalizarea lucrărilor la o nouă staţie de metrou.

“Bugetul este sustenabil şi foarte bine echilibrat. Este un buget bun, în care să ne încadrăm în deficitul asumat şi vom vedea totuşi execuţia lui. Ţine foarte mult execuţia bugetului de astfel de realizări. (…) Anul trecut am prevăzut 6,7 la investiţii parcă, anul acesta 7,2, cu aproximativ 4 miliarde nominal mai mult decât anul trecut. Odată cu venirea şi a domnului Boloş la MIPE s-au deblocat foarte multe proiecte, începe şi exerciţiul financiar viitor, avem şi finalul exerciţiului financiar trecut”, a declarat Ciolacu.

În opinia sa, anul viitor, “marea provocare” pentru România va fi în ceea ce priveşte investiţiile. “Campionul până acum al investiţiilor din tot Guvernul (…) se numeşte Sorin Grindeanu. Dacă continuă şi această descentralizare cu autorităţile locale, care e normal că se implică mai mult decât orice minister, atunci vom avea în sfârşit o ţintă îndeplinită – aceasta de 7% din PIB investiţii şi se rezolvă toate problemele de la sine”, a transmis liderul social-democrat.

Potrivit acestuia, valoarea subvenţiilor pentru partide nu a fost majorată pentru anul viitor. “Din câte ştiu, nu au fost mărite. Am văzut că toate s-au mărit cu inflaţia, n-am văzut niciun ban în plus la partid. (…) AEP are pregătit un act normativ cu care o să vină în Guvern, astfel încât aceste cheltuieli să fie şi mai transparente decât sunt până acum”, a adăugat Marcel Ciolacu.

https://www.bursa.ro/_rss

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here