Maria Sakkari, ultima calificată în semifinale la Turneul Campioanelor, unde o înfruntă pe Anett Kontaveit. Cealaltă semifinală este spaniolă: Muguruza VS Badosa

0
440

Jucătoarea greacă Maria Sakkari s-a calificat în semifinalele Turneului Campioanelor la tenis, competiţia de final de sezon din circuitul WTA, dotată cu premii totale de 5 milioane dolari, după ce a învins-o în trei seturi, 7-6 (7/1), 6-7 (6/8), 6-3, pe belarusa Arina Sabalenka, favorita numărul unu, luni, la Guadalajara (Mexic).

16 Noiembrie 2021, 17:24 (actualizat 16 Noiembrie 2021, 17:43) |

Semifinaliste la Turneul Campioanelor de la Guadalajara / FOTO: Twitter/WTA Finals

Sakkari, cap de serie numărul 4 la acest turneu, o  înfruntă miercuri dimineața ora României, în penultimul act, pe estoniana Anett Kontaveit (nr. 8).

Cealaltă semifinală a Turneului Campioanelor, care are loc marți noaptea,  va fi un duel 100% spaniol, între Garbine Mururuza (nr. 6) şi Paula Badosa (nr. 7). Câştigătoarea acestei confruntări va fi prima reprezentantă a Spaniei care va atinge finala acestei competiţii după Arantxa Sanchez, care s-a înclinat în faţa germancei Steffi Graff în meciul pentru trofeu din 1993, disputat la Madison Square Garden din New York.

Maria Sakkari s-a impus în duelul cu Arina Sabalenka la capătul celei mai lungi partide de la actuala ediţie a Turneului Campioanelor, care a durat 2 ore şi 47 de minute.

În celălalt meci din Grupa Chichen Itza disputat luni, în afara cursei pentru semifinale, poloneza Iga Swiatek (nr. 5) a dispus cu 7-5, 6-4 de Paula Badosa. Spaniola avea deja asigurată calificarea în penultimul act.

Clasamentul grupei Chichen Itza:

1. Paula Badosa (Spania/N.7) 2 victorii – 1 înfrângere (+2 la seturi, +7 la ghemuri)

2. Maria Sakkari (Grecia/N.4) 2-1 (+1 la seturi, +6 la ghemuri)

3. Iga Swiatek (Polonia/N.5) 1-2 (-1 la seturi, -4 la ghemuri)

4. Arina Sabalenka (Belarus/N.1) 1-2 (-2 la seturi, -9 la ghemuri)

În cealaltă grupă, campioana de la Roland Garros  2016 şi  Wimbledon în 2017, Garbine Muguruza era obligată să se impună în meciul cu Kontaveit, deja virtuală câştigătoare a grupei. Iberica a obţinut victoria după o oră şi 28 de minute, oprind seria de succese consecutive a estonienei la 12. Kontaveit venea după patru titluri obţinute la Cleveland, Ostrava, Moscova şi Cluj-Napoca, în septembrie şi octombrie.

Marea învinsă în grupe a fost  jucătoarea cehă Karolina Pliskova, a treia favorită, care conta pe o victorie a estonienei Kontaveit, coroborată cu succesul obţinut în faţa conaţionalei sale Barbora Krejcikova, cap de serie numărul doi, cu 0-6, 6-4, 6-4, pentru a ajunge în semifinale pentru a patra oară consecutiv.

Clasamentul grupei Teotihuacan

1. Anett Kontaveit (Estonia/N.8) 2 victorii – 1 înfrângere (4-2 la seturi, +9 la ghemuri)

2. Garbine Muguruza (Spania/N.6) 2-1 (5-3 la seturi, +2 la ghemuri)

3. Karolina Pliskova (Cehia/N.3) 2-1 (4-4 la seturi)

4. Barbora Krejcikova (Cehia/N.2) 0-3 (2-6 la seturi)

Sursa: Agerpres

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here