Mesajul dur al unui Chef pentru cei care intră în contact cu clienții: “Nu mai fiți nespălați, că de aia câștigați prost și luați ciubucuri mici”

0
66

Duminica, 23 Aprilie 2023, ora 04:31

114 citiri

Mesajul dur al unui Chef pentru cei care intră în contact cu clienții: "Nu mai fiți nespălați, că de aia câștigați prost și luați ciubucuri mici"

Chef Adi Hădean FOTO Facebook/ Adi Hădean

Cu toate că fumatul este interzis în spațiile închise, fumătorii au găsit o cale să fumeze folosind dispozitive electronice.

În unele locuri este interzisă și folosirea acestora, dar unii cer totuși permisiunea să le utilizeze, deși mirosul emanat este greu de suportat de nefumători.

Chef Adi Hădean este printre cei care se declară împotriva fumatului în spații publice închise, referindu-se la dispozitivele electronice pe care mulți le folosesc bazându-se pe faptul că acestea nu emană fum.

Bucătarul s-a adresat de această celor care la fel ca el, lucrează în servicii și fumează, în ciuda faptului că intră în contact cu clienții.

“Posibil cea mai cretină întrebare venită de la cineva care lucrează în servicii (nu mă refer la cele secrete, ci la alea pe față, gen ospătărie, bucătărie, transport public, frizerie etc) e asta: “vă deranjează țigara?”.

Dacă lucrezi cu publicul și ești în contact cu clientul, nu ai ce să fumezi în timp ce prestezi serviciul. Nici când ești șofer de taxi/uber/șmuber/autobuz, nici când gătești, nici nu poți să vii de la țigară mirosind a tutun ars sau a câine mort (dacă fumezi Iqos) dacă ești ospătar sau ești frizerul/maseurul care-și pune mâinile pe om. Frați și surori prestatori, nu mai fiți nespălați și împuțiți, că de aia câștigați prost și luați ciubucuri mici.”, a scris Adi Hădean pe pagina sa de pe Facebook.

“Fumatul nu are nici întreabă cu serviciile pentru client”

În comentarii, mulți susțin ideile formulate de Adi Hădean.

“Nici când tunzi nici când faci tratamente faciale, denotă lipsă de respect chiar.”

“De acoooord! Mai rău de atât, am fost la un salon de masaj în zona Herastrău, când am intrat m-a lovit un miros puternic de usturoi, mi s-a dus tot zen-ul și relaxarea.”

“Păi răspunsul corect ar fi “cam da, miroase urât”, după 2-3 răspunsuri de genul le piere pofta.”

“Nu cred că arderea e problema, cred că nesimțirea e problema”

Adi Hădean a adresat un mesaj asemănător la finalul anului trecut clienților care cer voie să fumeze în restaurante, dar și celor care le permit.

“Nu cred că arderea e problema, cred că nesimțirea e problema, iar problema asta nu are cum să fie rezolvată de încălzire, poate de educație, în timp, pentru generațiile viitoare. Sigur, ar ajuta ca și cârciumarii să nu mai fie găini și preșuri, și să le spună oaspeților cum să se poarte-n public.

Nu așa, urât, cum fac eu acum, ci mai “pă elegans” (mai vin oameni și-n atelierul meu, și vor Iqos sau alte sisteme electronice de împuțit aerul, îi rog frumos, le explic care-i treaba cu mirosul, aromele și pairingul, și înțeleg toți). Pe scurt, aproape că-mi doresc să se fumeze din nou în restaurante, mahoarcă old school, că mizeriile astea de le bagă-n fizic oamenii mai nou îmi întorc stomacul pe dos instantaneu și uite ce draci scot din mine.”

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here