Mihai Ciornei, antrenor fitness: Sportul trebui făcut treptat. Este recomandat să începi cu două ședințe pe săptămână

0
109
08 Ianuarie 2023, 15:38 (actualizat 08 Ianuarie 2023, 16:03) Știrile TVR |

Mihai Ciornei, antrenor fitness, la 3 ceasuri bune

Mihai Ciornei, antrenor fitness: Sportul trebui făcut treptat. Este recomandat să începi cu două ședințe pe săptămână.

”Ar trebui să ne apucăm treptat de sport! Suntem ahtiați să începem puternic, însă ar trebui să ne gândim puțin la timpul pe care îl avem, la cum putem schimba stilul de viață, să ne fie mai ușor pentru efortul pe care o să îl facem. Toți vrem să intrăm puternic, să fim cât mai fit în perioada următoare. (…) Dacă nu am mai făcut sport niciodată poți să începi de două ori pe săptămână, îi dau timp corpului să se refacă, iar ușor, ușor creștem numărul de antrenamente pe săptămână”, a spus Mihai Ciornei.

Antrenorul susține că nu întotdeauna cântarul este cel mai important instrument, ci viitorii sportivi ar trebui să se concentreze și pe tonifiere.

”În primul rând trebuie să stabilim obiectivul, ce vrem să facem, unde vrem să ajungem. Vrei să slăbești, dar vrei să arăți și bine?! Cântarul îți va arăta o greutate bună pentru tine, însă poți să nu arăți cum vrei. Vei avea nevoie de un specialist ca să îți poți așeza bine antrenamentul, să vezi de ce ai nevoie. Dacă vrei să slăbești mai repede trebuie să îți reglezi dieta, regimul alimentar și să nu uităm de odihnă, care este importantă. Apoi stabilești de câte ori poți merge la mișcare”, a mai adăugat el.

Cât despre folosirea unor suplimente alimentare, mai ales de către persoanele care nu fac sport de performanță, Mihai Ciornei a subliniat că acestea nu fac minuni și atenția ar trebui îndreptată către aliemntație și odihnă.

”Suplimentele alimentare fac foarte puțin, undeva la 5%. De ce să nu ne focusăm pe cei 95%? Hai să lucrăm, să ne antrenăm, să dormim, să mâncăm corespunzător, echilibrat și să nu alegem o dietă ca în două săptămâni să fim țiplă, ci să ne concentrăm pentru că este o treabă ”a la long”, nu este o treabă de două săptămâni. (…) Alimentele calitative ar trebui incluse în alimentație, să renunțăm la alcool, la mancare nesănătoasă – fast food, procesată – sucuri cu zahară, zahăr în general. Nu a omorât pe nimeni puțin zahăr, dar să nu exagerăm”, susține Mihai.

Pandemia a schimbat modul de lucru inclusiv în sălile de sport, iar mulți continuă să se antreneze în fața camerelor de filmat. Sistemul online ajută, dar tot mai bine este atunci când discuți cu antrenorul ”față-n față”, concluzionează Mihai Ciornei.

”Nu e un lucru rău, unii se simt mai bine în intimitatea casei lor, sunt persoane care încă lucrează de acasă și se pot conecta mult mai ușot să facă sport, plus că în timpul pandemiei și-au achiziționat anumite echipamente sportive. Nu este rău! Eu sunt adeptul sportului la sală, să văd omul, să-l văd cum lucrează pentru că în online este puțin diferit. Îl corectezi pe cel cu care lucrezi atât cât vezi pe cameră, cât vezi în ecranul tău”, a mai adăugat antrenorul.

*Acest material este semnat de jurnalistul Ionuț Gheorghe.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here