Ministrul australian de Interne: “Dl. Djokovic nu este ţinut captiv. Este liber să plece oricând”. Djokovic le mulțumește pe Instagram celor care-l susțin. Toate derogările sportivilor, controlate una câteva una

0
188

Novak Djokovic nu este ţinut captiv și este liber să plece când vrea, afirmă guvernul australian. Este de fapt răspunsul dat tatălui său, care a acuzat autoritățile de la antipozi că îl țin pe tenisman închis într-un hotel pentru imigranţi. Nole aşteaptă acolo decizia judecătorilor în privinţa vizei sale. Între timp, hotelul a devenit loc de demonstraţie pentru comunitatea sârbă.

07 Ianuarie 2022, 18:33 |

Liderul ATP a mulţumit, într-un mesaj pe Instagram, tuturor celor care-l susţin.

”Mulţumesc familiei mele, celor dragi, Serbiei şi tuturor oamenilor buni din întreaga lume care îmi transmit sprijinul lor. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că sunt sănătos”, a scris el într-un mesaj în limba sârbă.

“Acest sprijin îl simt şi îl apreciez”, a adăugat el şi în limba engleză.

Suporterii sârbi care trăiesc în Australia au amenințat că vor face demonstrații în fiecare zi, până când Novak Djokovic va fi eliberat.

Ideea că deținătorul a 9 titluri de grand slam la Australian Open ar fi ținut prizonier într-un hotel la Melbourne a fost lansată chiar de rudele campionului.

Srdjan Djokovic:Îl țin în captivitate. Îl călcă în picioare ca să calce Serbia şi poporul sârb în picioare. Morrison (n.r. premierul Australiei) a îndrăznit să îl atace pe Novak pentru a pune Serbia în genunchi.

Karen Andrews, ministrul australian de Interne:Dl. Djokovic nu este ţinut captiv în Australia. Este liber să plece oricând va dori şi grănicerii îi vor facilita plecarea.

Sârbii din toată lumea sărbătoresc astăzi Crăciunul pe stil vechi, iar pentru Nole sărbătoarea Nașterii Domnului vine în așteptarea unui verdict.

Luni, justiția australiană se va pronunță în legătură cu o contestație formulată de avocații săi cu privire la retragerea vizei jucătorului. Soția lui, Jelena, cunoscută pe rețelele de socializare pentru părerile sale împotriva vaccinării anti-COVID, a mulțumit, tot pe internet, tuturor celor care îi sunt acum alături lui Djokovic: “Vă mulţumesc, oameni dragi din întreaga lume, că l-aţi înconjurat cu dragoste pe soţul meu. Singura lege pe care ar trebui să o respectăm toţi, care trece orice graniţă, este dragostea şi respectul pentru altă fiinţă umană.

Scandalul Djokovic a generat păreri pro și contra și din partea tenismenilor din lume.

Rivalul său de pe teren, spaniolul Rafael Nadal, a declarat că Nole știa care sunt regulile și, prin urmare, și consecințele nerespectării lor. Dar croatul Marin Cilic, deținătorul titlului de la US Open din 2014, pune o parte din vină și pe seama australienilor.

E greu să emiţi o părere, câtă vreme nu ai toate informaţiile despre acest caz şi e greu să spui ceva obiectiv. Guvernul australian ar fi trebuit sau nu ar fi trebuit să decidă acest lucru mai devreme sau nu, asta depinde de autorităţi“, a declarat Cilic.

Între timp, autoritățile australiene au luat la mână toate derogările sportivilor veniți la grand slamul de la antipozi.

După un control mai atent, i-au anulat viza și jucătoarei cehe Renata Voracova, care obținuse o derogare pentru că trecuse prin boală. Numărul 81 WTA, care a apucat să joace un meci, a ajuns în același hotel cu Djokovic și nu este clar dacă va contesta decizia.

Source

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here