Ministrul Energiei, discuții pentru creșterea energiei curate în România

0
154

Virgil Popescu spune că a avut luni o convorbire cu E.S. Suhail AlMazrouei, ministrul Energiei și Infrastructurii din Emiratele Arabe Unite.

„Am discutat despre cooperare în domeniul energiei, prin implicarea companiilor din Emiratele Arabe Unite în proiecte de investiții în producția de energie regenerabilă, nucleară, dar și despre diversificarea și intensificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale”, spune, marți dimineața, ministrul Energiei, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, a avut dialog cu reprezentanții companiei Masdar, care se ocupă cu producția de energie regenerabilă. Potrivit ministrului român, cei de la Masdar sunt interesați să investească în România în colaborare cu Hidroelectrica.

„I-am încurajat să intensifice dialogul pentru a demara proiectele cât mai curând. Am discutat și cu reprezentanții companiei Taqa pentru a-i încuraja să facă investiții în România. Este vorba de o colaborare cu cei de la Transelectrica pentru realizarea unui cablu de transport al energiei electrice în curent continuu HVDC, pentru modernizarea infrastructurii energetice. Prin cooperare vom reuși să ne atingem obiectivele de creștere a producției de energie curată”, mai spune Virgil Popescu.

La ADIPEC 2022 au participat peste 150.000 de lideri mondiali în domeniul energiei.

(sursa: Mediafax)

Source</a